Cykl nt wykrywaczy w piśmie Odkrywca

Tutaj można zadać pytania o możliwości czy cechy konkretnego sprzętu, ewentualnie podawać uzyskiwane zasięgi. Można także rozważać jakiego rodzaju sprzęt będzie najwłaściwszy do danego celu.
ODPOWIEDZ
ProScan
Właściciel

Re: Cykl nt wykrywaczy w piśmie Odkrywca

Post autor: ProScan »

Koszty? Hahahaha.

Chodzi z grubsza o to, że ogólnie rozumiany Wydawca zbyt lekko potraktował prawo autorskie. Więc wina leży po ich stronie, ale to my zerwiemy współpracę, jeśli sprawa nie zostanie załatwiona po naszej myśli i zgodnie z obowiązującym prawem.

:pa

proscan
DarekD

.

Post autor: DarekD »

Pewnie też wpadli na pomysł wydania zbioru testów w książce o tytule "Testy Odkrywcy" ;)
Gopherus

Post autor: Gopherus »

Miło mi , że moja hipoteza o cięciu kosztów , podana jako abstrakcyjny przykład , tak Pana , Panie Piotrze ,ubawiła . :D :D
:D :D Chociaż , tak naprawdę , to sprawa , chyba jednak sprowadza się do pieniędzy , czyli , poniekąd kosztów , chociaż nie w tym kontekście .

Ja jestem po Waszej stronie i życzę Panu i Panu Troncikowi , korzystnego rozstrzygnięcia sporu . :)

Gopherus
ProScan
Właściciel

Nie będę teraz wyjaśniał co się dokładnie stało. Jeśli wydawca pójdzie na udry (już nam dali do zrozumienia, że zgłosiło się kilku [wulgaryzm] gotowych pociągnąć cykl za nas) to wówczas całą korespondencję ujawnię.

Niestety jest kilak ośrodków decyzyjnych i nie wie prawica, co czyni lewica.

proscan
marcinch1979

Post autor: marcinch1979 »

wyobrazam sobie, kto mialby kontynuowac ten cykl, z pewnoscia nie byloby juz merytorycznie ale z pewnoscia smieszniej, no i opinia nie dotyczylaby juz maszyn, ktore "testerzy" naprawde mieli w rece, a oparta bylaby raczej na doniesieniach z netu. #-o

Proscanie chyba domyslasz sie kogo mam na mysli :smt044
ProScan
Właściciel

Tak. Mitoman nr 1 polskiego internetu. Ja stopień IQ oceniam po szybkości z jaką ludzie orientują się kim on jest. Maxa daję tym, którzy wiedzą z kim mają do czynienia po jednym wpisie. Przeciętnym daję rok (mi tyle z grubsza zajęło).

Ale on już miał epizod w Odkrywcy. Po tym jak nie oddał "testowanego" Minelaba i wypłodził (nieopublikowany w końcu) pean nt. Rutusa (z którym robił akurat interesiki - a testowany wykrywacz sprzedawał potem na allegro) podziękowano mu stanowczo.

:)

proscan
wiking10

Post autor: wiking10 »

vanDupen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
... się nie mylę :D...bo to wsza przebrzydła
lechowiec

Post autor: lechowiec »

Chętnie bym zamówił jakąś grubszą publikację z rzetelnymi opisami i testami sprzętu, odkrywcy zwykle nie czytam i raczej się to nie zmieni. Spodziewałem się, że te testy już dawno komuś zaczną przeszkadzać ale z nieco innej przyczyny:)
Gopherus

Nie mam tego numeru " Odkrywcy " , w którym był test " rodziny Bounty Hunter'ów " , ale jeśsli pomnę , to był napisany w konwencji westenowej . Pomyślałem , że może Redakcja wpadła na pomysł , by wydrukować coś w konwencji Parodii , stad pomysł , by zlecić kontynuację cyklu Sami-Wiecie-Komu ? :) :)

Gopherus
ProScan
Właściciel

Nie - Redakcja chce kontynuacji. My nie możemy kontynuować, jeśli sprawy nie zostaną odpowiednio wyjaśnione.

A co do innych chętnych, to jest jeszcze mitoman nr 2 (a przy tym pyszałek nr 1) na poszukiwawczych forach, którego podejrzewam o zgłoszenie się jako woluntariusz.

;)

proscan
zdzichu

Post autor: zdzichu »

Witam łatwo było sie domyśleć pyszałek NR1 nabrał wprawy w testowaniu swojego XLT i teraz chciałby zabłysnąć w odkrywcy :uhaha
ProScan
Właściciel

Ważniejsze byłoby wykazanie, że wszyscy producenci wykrywaczy to nieudacznicy, co od pewnego czasu głosi gdzie może.

proscan
zdzichu

Post autor: zdzichu »

Tak robił dobry fundament pod rutu.. . kpiąc z innych :smt098
marcinch1979

Post autor: marcinch1979 »

Tak czy inaczej NR1 lub NR2 = porazka na calej linii :lol: , jesli testy bedzie robil NR2 to polskim dystrybutoro pozostanie bankrutcwo badz wynajecie platnego mordercy :lol:
Gopherus

Redakcja ma , raczej , słabo rozpoznany rynek czytelniczy , jeśli sądzi , że bluff z takimi " ASAMI w rękawie " może kogokolwiek przestraszyć :), abstrahujac od faktu , że jesteście Panowie sami gotowi podziękować im za współpracę . Mam nadzieję , że będą , na tyle rozsadni , by spełnić , Panów , jestem przekonany , słuszne oczekiwania .

Gopherus
ODPOWIEDZ