Naprawa detektora Mirakl

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
Zapytanie_email

Naprawa detektora Mirakl

Post autor: Zapytanie_email »

Witam Serdecznie.

Mam małe pytanko.

Dysponuję wykrywaczem metali typu MIRAKL VLF 38CX. Niestety producent uciekł za granicę i tyle go widziano.

Od połowy pokrętła nie działa mi dyskryminacja i ogólnie trzeba by było go przeglądnąć. Czy nie zechcieliby Państwo zająć się jego przeglądem? Oczywiście pokryję wszelkie koszty.

Pozdrawiam i byłbym wdzięczny za odpowiedź.
ProScan
Właściciel

Re: Naprawa detektora Mirakl

Post autor: ProScan »

Konsekwentnie odmawiam napraw polskich wykrywaczy, a zwłaszcza w wykoniach rzemieślniczych.

VLF 38CX o ile zdążyłem się zorientować, to Heathkit GD 348 czyli prościutki detektorek statyczny więc myślę, że uda się znaleźć jakiegoś entuzjastę, który będzie w stanie coś z nim zrobić.

Osobiście podejrzewam "rozjechanie się" sondy. W moim odczuciu naprawa będzie nieopłacalna, zważywszy na minimalną wartość rynkową urządzenia.

Sądzę że warto to pytanie zadać tutaj:
http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/index.php

Przepraszam, ale tylko tyle co mogę w tej sprawie zrobić.

:pa

proscan
Zapytanie_email

Post autor: Zapytanie_email »

Witam pisze Pan że.... VLF 38CX o ile zdążyłem się zorientować, to Heathkit GD 348 czyli prościutki detektorek statyczny więc myślę. Czyli się po prostu nie znacie. Jest 100 razy lepszy od Waszego produktu. Pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

No proszę.

Najpierw grzecznie, a potem chamsko.

Być może się nie znam. Pan Baron, konstruktor Mirakli, raczej nie zna się bardziej, skoro musiał przyjeżdżać do mnie na konsultacje.

Gratuluję dobrego wychowania i rozsądku przy wyborze detektora.

:smt112

proscan
ProScan
Właściciel

Do pozostałych czytających !

Zdecydowałem się zamieścić powyższe z następujących powodów:

- Aby każdy kto kupuje egzotyczna markę wykrywacza miał świadomość, że może w przyszłości mieć kłopoty. Kłopoty prowadzące do frustracji, a nawet do chamskich uszczypliwości;

- Aby podkreślić, że proscan nie może brać odpowiedzialności za czyjeś błędne wybory - jeśli ktoś zrobił błąd przy wyborze, to dlaczego proscan ma go naprawiać? Ja naprawiam wykrywacze, a nie czyjeś błędy.

- Zobaczyć że oprócz większości kapitalnych, fajnych ludzi z wykrywkami są także ... buraki pastewne. Dobrze jest mieć tego świadomość.

O tym, że p. Baron ze schematem Heathkita przychodził do mnie by mu tłumaczyć jak to w ogóle działa wspomniałem, bo mnie ubodło. Ogólnie drażni mnie łatka, którą mi się przyszywa, że zwalczam polskich konstruktorów. Bardzo dużo z nich sporo mi zawdzięcza. Zwalczam tylko pychę.

Ale z tym już koniec – bo potem dostaję dwa razy. Raz że nie chcę brać do ręki wykrywaczy, którzy robią osoby które dopiero się uczą, a drugi od „patriotów”, którzy pieprzą bez sensu o zwalczaniu "polskiej produkcji".

Produkować nie produkuję, więc tutaj muszę się zgodzić, że Mirakle są znacznie lepsze od moich, których nie ma.

proscan
kojak

Post autor: kojak »

witam
przepraszam ze odświeżam temat.
mam pytanie do p.proscan'a. mianowicie mam ten wykrywacz i chcial bym prosic o rade. wyrwało mi się gniazdo wtyczki która idzie od cewki, nie znam sie kompletnie na elektronice, a znajomy ktory jest elektronikiem nie wie jak to zrobic. może pan dac jakiś schemat, bądz podpowiedz jak to polutować? szkoda mi tą wykrywke wyrzucać. a mam kolege który chętnie by ja na początek przyjął.
pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Witam,

Nie mam nic przeciwko odgrzaniu tego wątku. Jest aktualny, jak mało który. Może nie poleciłbym już forum j/w.

Co do schematu, to proszę sprawdzić czy pokrywa się z tym:

Obrazek

jeśli nie, to nie jestem w stanie więcej pomóc.

proscan
kojak

Post autor: kojak »

dziekuje i za to. pozdrawiam
ODPOWIEDZ