Przedłużka do AT PRO

Dział poświęcony przeróbkom w wykrywaczach fabrycznych dokonywanych przez użytkowników i firmy zewnętrzne. Pytania o sposoby, możliwości, sensowność, korzyści, niebezpieczeństwa itp.
KrisssK

Re: Przedłużka do AT PRO

Post autor: KrisssK »

no nic, może jakiś właściciel AT Pro sprawdzi czy te wtyczki są wielokrotnie rozbieralne...
Rufa

Post autor: Rufa »

przepraszam za całe zamieszanie ,spowodowane moim pytaniem.nie miałem zami aru nikogo zdenerwować.najważniejsze co chciałem się dowiedzieć,to czy wykrywacz bedzie prawidłowo pracował,po zastosowaniu przedłużki.no i gdzie miałem szukać odpowiedzi jak nie u kogoś kto jest niezaprzeczalnym autorytetem w tej dziedzinie.najpierw telefonowałem do Vikinga,ale tam wiedzą tyle co ja.pozdrawiam rufa.
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Jeśli ktoś jest zdenerwowany, to na pewno nie ja.

W każdym razie wyprowadzam z błędu, jeśli ktoś myślał że podejmuję się każdego zlecenia. Nawet wykrywaczy wszystkich nie naprawiam.

:pa

proscan
KrisssK

Tutaj chłopaki przerabiają podobny problem ze złączem w AT PRO ale wynika z tego że te złącza są produkowane specjalnie dla Garretta i są niedostępne w otwartej sprzedaży.
http://forum.treasurenet.com/index.php?topic=381961.0
ProScan
Właściciel

Dzięki za link!

Ciekawa i chyba smutna informacja. Zastanawiam się tylko czy kobiecina z Garretta mówiła prawdę. Obawiam się że tak...

proscan
Rufa

witam.nadziei coraz mniej,na zakup oryginalnych końcówek.pozostaje tylko własna inwencja i tu jest iskierka nadziei.nakrętkę kompatybilną z gniazdem,już mam,rdzeń gniazda z gwintem-też mam,do tego jeszcze pręt teflonowy na środkową część gniazda i wtyku.pozostaje jeszcze zdobyć piny żeńskie i męskie i zabrać się do roboty.najprostsza wersja przedłużki to przecięcie kabla i wstawienie dodatkowego odcinka.myślę że do wiosny się wyrobię-at pro,już leży i czeka.pozdrawiam.
KrisssK

Obawiałbym się przy takich kombinacjach jednak o szczelność takiego rzeźbionego złącza...
Rufa

spoko.już raz tak miałem-w początkach eksperymentów z podwodnym kanarkiem i wiem że taki drobiazg niweczy kilkugodzinny wypad.od tamtej pory,nie miałem żadnego zawilgocenia złącza.złącze do at pro,nie będzie "rzeźbione" ręcznie-mam odpowiednie do tej roboty,maszyny.rysunek techniczny oryginalnych części,już zrobiony.
Rufa

witam Proscana.po długim namyśle i róznych próbach,zdecydowałem się na wykonanie przedłużki do at-pro.do tego już tylko potrzebny mi jest kabel,długości 80 do 100cm,składający się z 2 żył,każda w ekranie z cieniutkich drucików i trzeciej żyły bez ekranu.czy u Pana dostanę taki kabel?.jeżeli tak to proszę wysłać,za pobraniem na mój adres[ma go Pan z poprzednich wysyłek,przedłuzek do ace].o cenę nie pytam bo już wiem że ceny ma Pan przyzwoite.pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

Takiego kabla nie mam.

proscan
Rufa

witam.odbiłem się od murowanej ściany.jednak postaram się dokończyć mój projekt.pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

No cóż. Nic na to nie poradzę, że takiego kabla, o podanych parametrach, nie mam.

proscan
ProScan
Właściciel

Witam,

Wszedłem w posiadanie zepsutej sondy do ACE, w której jest taki kabel. Mogę sprzedać całą sondę za (cena dla zainteresowanych na email).

proscan
Rufa

witam i dziekuję za wiadomość.przedłużka do at-pro,już działa od początku tego sezonu kąpielowego.pozdrawiam.
KrisssK

Rufa pisze:przedłużka do at-pro,już działa od początku tego sezonu kąpielowego.pozdrawiam.

kol. rufa, czy mógłbyś podzielić się tym patentem na przedłużkę typu "made in home" do AT Pro?
ODPOWIEDZ