Tutaj można zadać pytania o możliwości czy cechy konkretnego sprzętu, ewentualnie podawać uzyskiwane zasięgi. Można także rozważać jakiego rodzaju sprzęt będzie najwłaściwszy do danego celu.
Witam Czy cewka odbiorcza w tej sondzie jest w kształcie elipsy? Jak by sie miała taka sonda z odbiorcza cewka eliptyczna do standardowej koncentrycznej i DD? Własności jak koncentryk tylko szerzej bierze, czy dobrze mysle? Czy moze jakies zakłócenia z nierównym polem magn. zawsze mnie zastanowialy miejsca przeciecia cewek w sondzie DD. http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/33/72/54/67/3372546730_4 Pozdrawiam
mam podobne problemy z wklejaniem zdjec jak pewna znana osoba.
Hm sonda koncentryczna to czemu w takim razie w temacie DD?
Na cewce odbiorczej pewnie potrzeba wiecej zwoi kompensacyjnych. bo blisko nadawczej koniuszki elipsy.
zastanawia mnie to rozwiazanie ( owa soda posiada zalete szerokosci brania jak DD i zalety koncentryka czyli bez wad DD, no moze poza namierzaniem.) zastanawia mnie dlatego ze jesli to jest optymalne roziazanie koncentryk versus DD, to dlaczego nie jest powszechnie stosowane? Chodzi o prawa patentowe?
Co do wad cewki spidera powiem że jest bardzo ciężka. Kiedy zmieniłem moją oryginalną cewke z 1265-x a załozyłem spidera to reka boli . Warto ją założyć bo wykrywacz jest wiele glebszy i ciekawsze fanty
To nie wina samej konfiguracji, tylko materiałów z jakiej jest wykonana. Jest natomiast przeciwpancerna - nie to co ten śmieć, który jest produkowany obecnie.
Dzięki za odpowiedz. Proscan jak zwykle szybszy niz wiatr.
Na jednym z forów wyczytalem ze sonda DD nie nadaje sie do pracy w statyku ( bo sie latwo rozbalansowuje) czy to prawda? im wiecej czytam for tym bardziej glupieje kto pyta nie bladzi-- robilem kilka sond koncentrycznych a teraz chce zrobic jedna na bardziej poważnie z tad te moje pytania. pozdrawiam
Na jednym z forów wyczytalem ze sonda DD nie nadaje sie do pracy w statyku ( bo sie latwo rozbalansowuje) czy to prawda?
Nie wiem na jakim forum, ani kto to napisał, ale czasami te wszystkie głupawe porady internetowe tak potrafią rozbalansowac mózg, że człowiek musi się uszczypnąć, żeby wrócić do rzeczywistości.