Zwracam się z Prośbą o pomoc, otóż w dniu wczorajszym kupiłem od znajomego wykrywacz metali, garrett był używany tylko raz, więc jest prawie nowy,
Dzisiaj chciałem sprawdzić sprzęt w terenie, padał deszcz ale stwierdzilem, że warunki atmosferyczne nie mogą mi przeszkodzić w mojej pierwszej wyprawie. Wychodząc z domu nie sądziłem że będzie taka krótka, ponieważ wykrywacz po 15-20 minutach przestał dawać sygnały dźwiękowe. Sprawdzałem kilka wariantów, metal, monety, biżuteria i nic, jakość sygnału również była sprawdzana.
Wróciwszy do domu postanowiłem zasięgnąć informacji, jaka może być przyczyna mojego niepowodzenia, okazało się że wykrywacze są wrażliwe na wodę oraz wilgoć obawiam się że może być to przyczyna złej pracy sprzętu.
Dodam, że pierwotny właściciel wykrywacz kupił dwa lata temu i ma od nowości baterie, chociaż na wyświetlaczu nie miałem komunikatu o słabych bateriach jednak pozwoliłem sobie je zamienić( zabrałem synowi z samochodziku) ale nie przyniosło to żadnego rezultatu. Podczas dalszych oględzin sprzętu pozwoliłem sobie odłączyć cewke, ku mojemu zdziwieniu garrett zaczął dawać sygnały dzwiękowe po ponownemu podłączeniu cewki mój wykrywacz dalej milczy.
Po krótce, co zrobiłem w kierunku naprawy sprzętu.
1. Przejrzałem forum
2. Wysuszyłem sprzęt
3. Zamieniłem baterie
4. Reset sprzętu
Czy ma Pan może pomysł jak mi pomóc w celu naprawy sprzętu.