Jestem ciekaw takiego zabiegu czy dużo większa cewka powiększa zasięgi kanarka.
Nie rozstrzygam tu opłacalności takiego zabiegu choć czasem można kupić tanio dużą cewkę nie koniecznie od garrettów... a jeśli już to czy w takim przypadku cewka od wykrywki pracującej np. na 3 czy 12khz też zamruczy z ace?
Wiem, że działają z ACE podobno cewki Power DD od GTP/GTI czy robił ktoś może konkretne testy?
Czy ktoś próbował ace250 z dużymi cewkami np. od GTP itp ?
Re: Czy ktoś próbował ace250 z dużymi cewkami np. od GTP itp ?
Witam,
Zdaje się że Grzebiuszka testował dwie sondy na ACE. Wyraźne polepszenie tylko dla większych przedmiotów. Na monety zysk w zasięgu pomijany (korzyść tylko taka, że więcej terenu pokrywana podczas przemiatania).
Natomiast jeśli trafisz gdzieś starszą sondę CROSSFIRE to ZA DARMO przerobię ją do współpracy z nowymi wykrywaczami serii GTP/GTA ACE.

proscan
Zdaje się że Grzebiuszka testował dwie sondy na ACE. Wyraźne polepszenie tylko dla większych przedmiotów. Na monety zysk w zasięgu pomijany (korzyść tylko taka, że więcej terenu pokrywana podczas przemiatania).
Prawie na pewno cewka która nie jest przeznaczona do garrettów nie będzie działała na ACE.czasem można kupić tanio dużą cewkę nie koniecznie od garrettów... a jeśli już to czy w takim przypadku cewka od wykrywki pracującej np. na 3 czy 12khz też zamruczy z ace?
Natomiast jeśli trafisz gdzieś starszą sondę CROSSFIRE to ZA DARMO przerobię ją do współpracy z nowymi wykrywaczami serii GTP/GTA ACE.
proscan
Re: Czy ktoś próbował ace250 z dużymi cewkami np. od GTP itp ?
zastnawiam się nad jednym; wydaje mi się że cewki od GTP/GTI czy CROSSFIRE działają na innej częstotliwości niż oryginalne ACE a z ACE też się dogaduja - może więc podpasi jakaś duża ceweczka od minelaba lub inna?
Może warto poeksperymentować z większymi cewkami np. cewkę 37cm od HS-3 podpiąc do ace
dopiero byłby kombajn na militarkę 
Jestem ciekaw czy pomimo oczywistych produkcyjno-kontrukcyjnych ograniczeń serii ACE można by z niej dużo więcej wyciagnąć. Niektórzy wspominają o jakimś tuningu ACE ale nikt nie podaje konkretów...
Nie ukrywam że ciągle mi brakuje lepszego zasięgu w ACE250, sprzęcik ładnie łowi kolorek, super obsługa nie trzeba się jakoś tam wczuwać w wydawane dźwięki itp. lub męczyć pół godziny z ustawieniami ale osiągi ciut zapłytkie. Moim zadniem ACE super sprzęt ale na głębokość saperki czyli do około 20cm.
Może warto poeksperymentować z większymi cewkami np. cewkę 37cm od HS-3 podpiąc do ace
Jestem ciekaw czy pomimo oczywistych produkcyjno-kontrukcyjnych ograniczeń serii ACE można by z niej dużo więcej wyciagnąć. Niektórzy wspominają o jakimś tuningu ACE ale nikt nie podaje konkretów...
Nie ukrywam że ciągle mi brakuje lepszego zasięgu w ACE250, sprzęcik ładnie łowi kolorek, super obsługa nie trzeba się jakoś tam wczuwać w wydawane dźwięki itp. lub męczyć pół godziny z ustawieniami ale osiągi ciut zapłytkie. Moim zadniem ACE super sprzęt ale na głębokość saperki czyli do około 20cm.