Czy ktoś próbował ace250 z dużymi cewkami np. od GTP itp ?

Tutaj można zadać pytania o możliwości czy cechy konkretnego sprzętu, ewentualnie podawać uzyskiwane zasięgi. Można także rozważać jakiego rodzaju sprzęt będzie najwłaściwszy do danego celu.
ODPOWIEDZ
giagi

Czy ktoś próbował ace250 z dużymi cewkami np. od GTP itp ?

Post autor: giagi »

Jestem ciekaw takiego zabiegu czy dużo większa cewka powiększa zasięgi kanarka.

Nie rozstrzygam tu opłacalności takiego zabiegu choć czasem można kupić tanio dużą cewkę nie koniecznie od garrettów... a jeśli już to czy w takim przypadku cewka od wykrywki pracującej np. na 3 czy 12khz też zamruczy z ace?

Wiem, że działają z ACE podobno cewki Power DD od GTP/GTI czy robił ktoś może konkretne testy?
ProScan
Właściciel

Re: Czy ktoś próbował ace250 z dużymi cewkami np. od GTP itp ?

Post autor: ProScan »

Witam,

Zdaje się że Grzebiuszka testował dwie sondy na ACE. Wyraźne polepszenie tylko dla większych przedmiotów. Na monety zysk w zasięgu pomijany (korzyść tylko taka, że więcej terenu pokrywana podczas przemiatania).
czasem można kupić tanio dużą cewkę nie koniecznie od garrettów... a jeśli już to czy w takim przypadku cewka od wykrywki pracującej np. na 3 czy 12khz też zamruczy z ace?
Prawie na pewno cewka która nie jest przeznaczona do garrettów nie będzie działała na ACE.

Natomiast jeśli trafisz gdzieś starszą sondę CROSSFIRE to ZA DARMO przerobię ją do współpracy z nowymi wykrywaczami serii GTP/GTA ACE.

:pa

proscan
giagi

Re: Czy ktoś próbował ace250 z dużymi cewkami np. od GTP itp ?

Post autor: giagi »

zastnawiam się nad jednym; wydaje mi się że cewki od GTP/GTI czy CROSSFIRE działają na innej częstotliwości niż oryginalne ACE a z ACE też się dogaduja - może więc podpasi jakaś duża ceweczka od minelaba lub inna?

Może warto poeksperymentować z większymi cewkami np. cewkę 37cm od HS-3 podpiąc do ace :) dopiero byłby kombajn na militarkę ;)

Jestem ciekaw czy pomimo oczywistych produkcyjno-kontrukcyjnych ograniczeń serii ACE można by z niej dużo więcej wyciagnąć. Niektórzy wspominają o jakimś tuningu ACE ale nikt nie podaje konkretów...

Nie ukrywam że ciągle mi brakuje lepszego zasięgu w ACE250, sprzęcik ładnie łowi kolorek, super obsługa nie trzeba się jakoś tam wczuwać w wydawane dźwięki itp. lub męczyć pół godziny z ustawieniami ale osiągi ciut zapłytkie. Moim zadniem ACE super sprzęt ale na głębokość saperki czyli do około 20cm.
ODPOWIEDZ