GTP 1350 - mam problem

Pisz jeśli masz kłopot w opanowaniu wykrywacza, nie rozumiesz jego zachowania, poszukujesz instrukcji obsługi
ODPOWIEDZ
strazak991

GTP 1350 - mam problem

Post autor: strazak991 »

OD roku jestem posiadaczem GTP 1350 , na ostatnich dwóch wyprawach zaczął sprawiać problemy. Najpierw nie chcial sie włączyć, jak go włączyłem to co jakiś cza s sie wylanczal . Po ponownym odpaleniu wszystkie nastawy były poprzestawiane , po jakimś czasie wszystko wróciło do normy. Na kolejnej wyprawie problemy z czułością , jak bym go nie ustawił powyżej 8 to prawie każda galaska lub inny przedmiot zahaczony cewka daje jakiś sygnal . Czy powodem tego może być to ze posiadam akumulatorki ruznyh firm 4 energizery1700 i 4 ikea 1800 mA bo gdzieś tak slyszalem. Proszę o pomoc w tej sprawie.
ProScan
Właściciel

Re: GTP 1350 - mam problem

Post autor: ProScan »

Witam,

Wygląda na dwa różne problemy: z zasilaniem (lub włącznikiem zasilania) i z cewką.

Co do różnych ogniw to na pewno nie jest to stytuacja pożądana, ale chyba nie jest to TEN problem. Chyba ze te z IKEI są jakies w ogóle wadliwe.

:pa

proscan
traker

Post autor: traker »

Witam.
Nareszcie jest ktoś kto ma taką samą wykrywkę jak ja.Mam podobny problem,gdy ustawie czułość powyżej 9 i dotknę cewką jakąś gałozkę lub roślinkę to wydaje dzwięk.W trawie lub między gałęziami mogę zapomnieć o podwyższonej czułości.(wszystkie akumulatorki mam identyczne,a wykrywacz ma niecały rok i był mało używany) Myślę że to wada konstrukcyjna.
A jak u Ciebie strazak991 z dyskryminacją? Działa ok?
strazak991

Post autor: strazak991 »

sorry ze długo nie odpowiadałem ale do rzeczy jeśli chodzi o ten problem to udało mi sie go rozwiązać po przez zmianę częstotliwości pracy wykrywki za każdym razem kiedy wykrywka dostaje szajby spróbuj zmienić częstotliwość
daj znać czy sie udało
ODPOWIEDZ