GTP 1350 - mam problem
-
strazak991
GTP 1350 - mam problem
OD roku jestem posiadaczem GTP 1350 , na ostatnich dwóch wyprawach zaczął sprawiać problemy. Najpierw nie chcial sie włączyć, jak go włączyłem to co jakiś cza s sie wylanczal . Po ponownym odpaleniu wszystkie nastawy były poprzestawiane , po jakimś czasie wszystko wróciło do normy. Na kolejnej wyprawie problemy z czułością , jak bym go nie ustawił powyżej 8 to prawie każda galaska lub inny przedmiot zahaczony cewka daje jakiś sygnal . Czy powodem tego może być to ze posiadam akumulatorki ruznyh firm 4 energizery1700 i 4 ikea 1800 mA bo gdzieś tak slyszalem. Proszę o pomoc w tej sprawie.
Re: GTP 1350 - mam problem
Witam,
Wygląda na dwa różne problemy: z zasilaniem (lub włącznikiem zasilania) i z cewką.
Co do różnych ogniw to na pewno nie jest to stytuacja pożądana, ale chyba nie jest to TEN problem. Chyba ze te z IKEI są jakies w ogóle wadliwe.
proscan
Wygląda na dwa różne problemy: z zasilaniem (lub włącznikiem zasilania) i z cewką.
Co do różnych ogniw to na pewno nie jest to stytuacja pożądana, ale chyba nie jest to TEN problem. Chyba ze te z IKEI są jakies w ogóle wadliwe.
proscan
Witam.
Nareszcie jest ktoś kto ma taką samą wykrywkę jak ja.Mam podobny problem,gdy ustawie czułość powyżej 9 i dotknę cewką jakąś gałozkę lub roślinkę to wydaje dzwięk.W trawie lub między gałęziami mogę zapomnieć o podwyższonej czułości.(wszystkie akumulatorki mam identyczne,a wykrywacz ma niecały rok i był mało używany) Myślę że to wada konstrukcyjna.
A jak u Ciebie strazak991 z dyskryminacją? Działa ok?
Nareszcie jest ktoś kto ma taką samą wykrywkę jak ja.Mam podobny problem,gdy ustawie czułość powyżej 9 i dotknę cewką jakąś gałozkę lub roślinkę to wydaje dzwięk.W trawie lub między gałęziami mogę zapomnieć o podwyższonej czułości.(wszystkie akumulatorki mam identyczne,a wykrywacz ma niecały rok i był mało używany) Myślę że to wada konstrukcyjna.
A jak u Ciebie strazak991 z dyskryminacją? Działa ok?
-
strazak991
sorry ze długo nie odpowiadałem ale do rzeczy jeśli chodzi o ten problem to udało mi sie go rozwiązać po przez zmianę częstotliwości pracy wykrywki za każdym razem kiedy wykrywka dostaje szajby spróbuj zmienić częstotliwość
daj znać czy sie udało
daj znać czy sie udało