Co wybrać na militarkę

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Mic112

Co wybrać na militarkę

Post autor: Mic112 »

witam od kilku miesięcy jestem posiadaczem ACE 250 i generalnie nie narzekam na ten sprzęt sprawdza się świetnie na monetkach i innej drobnicy jednak teraz chcę zakupić sprzęt profesjonalny na militarkę itp nie znam się praktycznie na wykrywaczach profesjonalnych dlatego proszę o pomoc jaki model wybrać i ile musiał bym wydać na niego????
chodzi mi o coś na kilka lat sprzęt sprawdzony mało awaryjny i skuteczny jeżeli mogę tak powiedzieć ;)
ProScan
Właściciel

Re: Co wybrać na militarkę

Post autor: ProScan »

Nowy czy używany ?

Za ile ?

:pa

proscan
Mic112

witam może być to sprzęt urzywany jednak na takim się nie znam i brak mi doświadczenia w jego ocenie a do allegro mam ograniczone zaufanie :) nowe tez wchodzi w grę cena najlepiej w granicach 2500zł jedyne wykrywki jakie mi się nasuwają to garret lub minelab jednak co do modeli nic więcej nie wiem inne firmy są mi nie znane :D pozdrawiam serdecznie
ProScan
Właściciel

Witam,

Do 2500zł pod uwagę wchodzi X70; CX Plus, Muszkieter. Od biedy 3900 (w moim odczuciu jednak za drogi w porównaniu do możliwości).

Pewnie Discovery 3300 i BH z trybem statycznym także by się nadawały, ale nie mają tak mocnej konstrukcji jak wyżej wymienione.

proscan
Mic112

jeszcze tylko dwa pytanka czy te nazwy X70; CX Plus Muszkieter to pełne nazwy wykrywaczy? i gdzie najlepiej je kupić?
ProScan
Właściciel

To nie są pełne nazwy.

Jest także przecinek.

To są wykrywacze z oferty firmy Viking.

http://www.viking.waw.pl/

proscan
Mic112

tak teraz wiem to minelab :D właśnie oglądałem ofertę tej firmy i zastanawiam się czy jest sens kupić coś drorzszego czy może pozostać przy pierwszej propozycji np X70?
Mic112

jeśli chodzi o zakup sprzętu to gdzie w promieniu 300 km od opola mogę znalezć taki sklep? chciałbym zobaczyć sprzęt przed zakupem i sprawdzić go do warszawy mam trochę daleko jestem z okolic opola :?
Mic112

zastanawiałem się tez nad zakupem jakiegoś droższego sprzętu np do 3000 zł czy w tej cenie znajdę coś naprawdę godnego uwagi czy może lepiej pozostać przy np minelab x70 i nie przepłacać???
ProScan
Właściciel

Moim zdaniem nic lepszego, nowego, w tej cenie nie uda się kupić.

Może coś z F75/T2 ?

Entuznajstycznie o zasięgach F75 wypowiadał się FDJ. T2 jest jego starszym bratem i kosztuje < 3 tys. Może ten ? Tyle ze nie ma "prawdziwego" trybu statycznego, jak F75.

Znam osobę, "militarystę", której jednak ten wykrywacz bardzo przypadł do gustu - ja nie mam osobistych doświadczeń. Ale pomyśleć nie zawadzi.

proscan
Mic112

serdecznie dziękuję myślę że jednak pozostanę przy x70 wygląda ciekawie opinie na forach też nie są najgorsze pozostaje jeszcze kwestia znalezienia jakiegoś sklepu w którym będę ten sprzęt mógł obejrzeć i ewentualnie kupić jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :D
Mic112

3 dni temu pojchałem specjalnie po ten wykrywacz do warszawy od tego czasu staram się go sobie oswoic :D jak na początek nie zle pochodziłem z nim w miejscach gdzie poprzednio śmigałem z ace 250 i o dziwo udało mi się znalezć tam jeszcze wiele interesujących fantów :D a to przecierz dopiero początek znzjomości z tą wykrywką oczywiście są jeszcze jakieś niejasności ale mam nadzieję że dalej będzie już tylko lepiej ogólnie ok :D pozdrawiam serdecznie
[/img]
ODPOWIEDZ