Serwis wykrywaczy Bounty Hunter

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
ProScan
Właściciel

Serwis wykrywaczy Bounty Hunter

Post autor: ProScan »

Witam,

Piszę w związku z wątkiem :

http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1218

i informuję:

Viking jako jedyny chyba dealer na świecie sprzedaje Bounty Huntery z sondami 10 cali, a nie 8 cali, która wszędzie indziej jest cewką standardową. Wykrywacze z tymi sondami są dostarczane bezpośrednio od producenta. Viking nie robi żadnych przekładek.

Na polskim rynku pojawili się nowi dystrybutorzy Bounty Huntera, którzy sprzedają wykrywacze z sondami standartowymi 8 cali.

Z taką właśnie sondą (8 cali) otrzymałem wykrywacz do naprawy (z kartą gwarancyjną od Vikinga).

Jest chyba oczywiste, że musi to wzbudzić podejrzenia, że ktoś próbuje zrobić kogoś w konia i posłużyć się gwarancją Vikinga do naprawy innego wykrywacza.

Czy ktoś zna inny adres gdzie można naprawić Bounty Huntery ?

Ja oczywiście nie przesądzam - może w jednym z pudeł był wykrywacz z mniejszą sondą (na polskim rynku droższy niż z dużą sondą - proszę porównać oferty dystrybutorów).

ale...

Jak widzę w w/w wątku kolega który kupił wykrywacz próbuje wywrzeć presję "medialną" licząc na ... Na co ? Wiem że właściciel Vikinga był poza granicami Kraju i nie mógł podjąć stosownej decyzji. Pewnie będzie mnie pytał o moją opinię. W obliczu takiej medialnej presji będę rekomendował nie uleganiu jej.

Szczegółów całego mataczenia oszczędzę czytającym :)

Nie będę też komentował wypowiedzi właściciela niedoszłego sklepu z wykrywaczami Thesaurus.

:pa

proscan

Warto poczytać:

http://www.poszukiwania.pl/portal/modul ... ic&p=11963

i zapytać o tego "eksperta" co sprawdzał wykrywacz.
Użytkownik

Re: Serwis wykrywaczy Bounty Hunter

Post autor: Użytkownik »

Tylko Pan naprawiał ten wykrywacz, mówiąc "ekspert" miałem na myśli Pana. Jednak teraz widzę, jak Pan podchodzi do sprawy, =D> , tak jest najłatwiej, pisałem na Thesaurus, że tylko się poradzam, zresztą, ehh, nie chcę nikogo oskarżać. Przykro mi, że dopina mi Pan łatkę oszusta, gdy ja po prostu czuję się jak ofiara jakiegoś zamieszania, a "obietnice medialne" to składałem nie Ja, tylko kolega warszawka na forum Thesaurus, że sie sprawa wyjasni,a nic się nie dzieje. Bez obrazy Panie Warszawka oczywiście, ja tylko odpowiadam na "oskarżenia". Mam 15 lat, rozpoczynam dopiero swoją "przygodę" z poszukiwaniami. Dociekam swego, gdyż kupiłem wykrywacz za swoje ciężko zarobione pieniądze, nie po to, by ktoś teraz obarczał mnie winą, gdy odesłał mi Pan wykrywacz, pisał Pan żebym rozwijał swoje umiejętności i tak dalej. Eh, zresztą, nie wiem co Pan chciał osiągnąć przez pisanie tego postu, obarczanie mnie winą, szkoda gadać.
ProScan
Właściciel

O przepraszam !

To Pan próbuje zarzucić oszustwo Vikingowi i przed wyjaśnieniem sprawy rozpoczyna nacisk medialny.

Ja napisałem, że nie przesądzam sprawy i nikogo nie oskarżam.

Ja wykrywacz dostałem do rąk w połowie tego miesiąca, a wystawiony do sprzedaży wykrywacz miał być w rękach eksperta w sierpniu. Czy to uczciwe ?

Było też kilka innych smaczków świadczących na niekorzyść Pana, ale niech to już zostanie między nami (wszak korespondencja była prywatna). Sprawę z mojej strony uznaję za zamkniętą.

I proszę znaleźć sobie lepszych doradzaczy niż tych z forum Thesaurus, którzy wysyłali na policję i zachęcali do negatywnej kampanii na innych forach.

proscan
ProScan
Właściciel

Do kolegi Kuczmana z forum Thesaurus:

http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1303

Mam nadzieję, że nie zaryzykujesz nigdy wysyłania czegokolwiek do mnie, skoro świadectwo "użytkownika", "kompletnie mnie zdyskretowało".

Zacytuję:
2. Proscan, pomijajac fachowa usluge to w dziale obslugi klienta ma jeszcze sporo do dogrania moim zdaniem, chocby po ostatniej aferze ktora moim zdaniem kompletnie go zdr=yskredytowala. Ale to tylko moja opinia.
http://www.proscan.gliwic...=879&highlight=
Pogratulować mądrości życiowej, skoro bardziej ufasz chłopakowi, który w/w sprawie skłamał kilka razy.

Zdaje się, że tam myśli za Was VW.

#-o

proscan

PS
Nie oczekuje przeprosin. Oczekuję konsekwencji i nie proszenie mnie nigdy o nic. O to samo proszę także innych wyznawców bożka thesaurusa.
ProScan
Właściciel

Jeszcze list który wysłałem do "Użytkownika", o którym sam wspomina. Nie zwykłem ujawniać korespondencji, ale okoliczność gdzie podważana jest moja uczciwość jest szczególna:

Sz. P.
Dariusz [...]
[...]

Gliwice 2007-09-13
2007-09-19

Witam,

Odsyłam wykrywacz Bounty Hunter Quick Silver (PS[...]) zakupiony wg karty gwarancyjnej w firmie Viking dnia 2007-04-16.

Tak jak wspominałem telefonicznie zachodzi wątpliwość, czy wykrywacz jest na gwarancji, gdyż firma Viking jako jedyna sprzedaje wykrywacze BH z sondą 25cm. Konkurenci, także na rynku polskim, oferują je z sondami 20cm, czyli dokładnie takimi z jaką Pan przysłał.

Nie wdając się w dalsze dociekanie pobieram minimalną opłatę za wykonaną usługę w tym nitowanie i wzmocnienie podłokietnika.

Sądzę że zalanie nieszczelnych krawędzi płynnym plastikiem rozwiąże większość Pana problemów z fałszywymi sygnałami. Ale nie wszystkie!

Proszę mieć na względzie, ze Pana urządzenie to bardzo prosty i relatywnie tani wykrywacz, który nie posiada wielu funkcji – np. ręcznego dostrajania do gruntu, regulacji częstotliwości itp. Przez to wykrywacz może wydawać fałszywe sygnały w obecności silnie zmineralizowanego gruntu, dużej ilości zardzewiałych śmieci czy zewnętrznych zakłóceń.

Odnośnie faktu, że kolega „wyłapywał po Panu płytko położone przedmioty”, to mój komentarz może być tylko taki:

- jeśli Pana kolega miał identyczny wykrywacz;
- miał identyczne nastawy;
- przemiatał co do centymetra nad tymi miejscami co Pan;
- przemiatał na takiej samej wysokości nad gruntem;
- ma identyczne doświadczenie w zakresie obsługi wykrywacza i prowadzenia poszukiwań;
- ma identyczny słuch,

to wówczas można zastanawiać się, czy aby z wykrywaczem coś jest nie tak. Obawiam się, że co najmniej klika w/w punktów nie było spełnionych.

Proszę zatem jeszcze ćwiczyć, no i zbierać na lepszy wykrywacz, jeśli hobby się Panu spodobało.

Wykrywacz jest sprawny i jak na swój przedział cenowy zupełnie przyzwoity.

Zalecam stosowanie słuchawek !

Powodzenia

-----

Koniec listu i koniec tematu. Dodam tylko, że kolega zapłacił tyle ile i tak by zapłacił przysyłając sprawny wykrywacz do przeglądu, czyli 30zł.

proscan
ProScan
Właściciel

Nie przypominam sobie, bym miał inny wykrywacz typu Quick Silver, jak ten powyżej.

Zastanawiające jest wobec tego to, co napisano tutaj:

http://www.odkrywca-online.pl/kto-umie- ... tml#641224

naprawiałem cewkę,
wykrywacz się przeleżał i nie wykazywał oznak zepsucia;

Ten poziom ściemniania pasuje jak ulał do "użytkownika". Czyżby "nadawca = użytkownik"?

I jeszcze (wrzesień - wrócił z serwisu)

http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_wat ... 186#688217

Tutaj okazuje się, że nie kupił u Vikinga, tylko przywiózł ze stanów (szydło i worek):

http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_wat ... 575#491575

Skąd się tacy biorą?

I jeszcze płaczą gdy nazywa się ich po imieniu.

:?:

proscan
terenowiec69

Post autor: terenowiec69 »

Witam,faktycznie zagwatmana sprawa była.Na początku pomyślałem ze faktycznie sie Viking pomylił i włożył inną cewkę.Będzie na przyszłość na nauczkę.
Pozdrawiam. :)
Matis

Post autor: Matis »

Wyciągniesz jakieś konsekwencje Proscan?
ProScan
Właściciel

A jakie konsekwencje mam (mogę) wyciągać i wobec kogo?

Gdybym miał całkowitą pewność co do "Użytkownika", to bym go zbanował, by pozbyć się go z naszego towarzystwa.

Ale tej pewności nie mam - tylko przypuszczam, chociaz zbieżnośc sytuacji, dat i zdarzeń jest uderzająca. Może "użytkownik" sam się odezwie i zaprzeczy, że nie ma pojęcia kto jest "nadawcą" :smt077

Wątek tylko poddaję pod rozwagę wszystkim, by nie wierzyli w każdą głupotę wypisywaną przez anonimowych użytkowników, bo można się tylko ośmieszyć, jak wyżej wspomniany Kuczman =D> . Inni wspomniani, dawno już przestali być śmieszni.

proscan
ODPOWIEDZ