Morska plaża
-
krzychu250
Morska plaża
Witam!
Jestem posiadaczem dwóch wykrywaczy ACE 250 i X-terra 70. Jeden z nich chcę zabrać na morską plaże. Który powinienem tam zabrać , który będzie lepszy? Dodam , że są to plaże nad morzem północnym i wydaje mi się ,że są bardziej zasolone jak nad Bałtykiem.
Pozdrawiam!
Jestem posiadaczem dwóch wykrywaczy ACE 250 i X-terra 70. Jeden z nich chcę zabrać na morską plaże. Który powinienem tam zabrać , który będzie lepszy? Dodam , że są to plaże nad morzem północnym i wydaje mi się ,że są bardziej zasolone jak nad Bałtykiem.
Pozdrawiam!
Re: Morska plaża
Bez wątpienia X70. Ma specjalny tryb do szukania na plaży. ACE 250 mokry, nasycony solą piach może widzieć jak metal.
Na suchym piasku będzie OK.

proscan
Na suchym piasku będzie OK.
proscan
-
krzychu250
Witam!
Dzięki za odpowiedź !
Jeszcze jedno pytanko , czy wystarczy somo ustawienie tryb plaża , czy konieczne są jeszcze jakieś inne ustawienia?
Pozdrawiam!
Dzięki za odpowiedź !
Jeszcze jedno pytanko , czy wystarczy somo ustawienie tryb plaża , czy konieczne są jeszcze jakieś inne ustawienia?
Pozdrawiam!
Konieczne będzie strojenie do gruntu, rzecz jasna. No i cewka M albo L.
Przy tej ostatniej to o złotych łańcuszkach będzie można zpomnieć, ale współczesne monety - jak najbardziej.
Na suchy piasek - cewka H.

proscan
Przy tej ostatniej to o złotych łańcuszkach będzie można zpomnieć, ale współczesne monety - jak najbardziej.
Na suchy piasek - cewka H.
proscan
-
krzychu250
Niestety nie posiadam takich cewek .Mam standardowwą , czy taka wystarczy , czy będe musiał jednak dokupic inne?
Chodząc z taką cewką standrdową coś się traci?
Pozdrawiam!
Chodząc z taką cewką standrdową coś się traci?
Pozdrawiam!
Nie ma przymusu. Kiedyś nie było wyboru częstotliwości i ludzi sobie świetnie radzili.czy będe musiał jednak dokupic inne?
Czułośc na drobniuta biżuterię będzie gorsza, ale za to wrażliwośc na morski piach mniejsza. Coś za coś. Samo życie.Chodząc z taką cewką standrdową coś się traci?
proscan
-
krzychu250
Witam!
Parę dni temu przetestowałem x 70 na morskiej plaży. Dla porównania zabrałem też ACE 250 . Powiem tak : ACE na suchym piasku rewelacja , na mokrym piachu można zapomnieć o szukaniu!
X70 na mokry piach jak najbardziej ! Daje radę .
Na koniec chciałem się zapytac , jeżeli dostroi się x 70 na suchym piachu , można śmiało przejść na mokry piach bez ponownego dostrajania?
Pozdrawiam!
Parę dni temu przetestowałem x 70 na morskiej plaży. Dla porównania zabrałem też ACE 250 . Powiem tak : ACE na suchym piasku rewelacja , na mokrym piachu można zapomnieć o szukaniu!
X70 na mokry piach jak najbardziej ! Daje radę .
Na koniec chciałem się zapytac , jeżeli dostroi się x 70 na suchym piachu , można śmiało przejść na mokry piach bez ponownego dostrajania?
Pozdrawiam!
Śmiało na pewno NIE.Na koniec chciałem się zapytac , jeżeli dostroi się x 70 na suchym piachu , można śmiało przejść na mokry piach bez ponownego dostrajania?
A parasolkę miałeś włączoną?
proscan
-
krzychu250
To znaczy , że trzeba dostrajac wykrywacz na suchym i na mokrym?
Parasolkę miałem włączoną , tylko ,że zapomniałem go dostroic i trochę wariował , był nie stabilny , dawał pojedyncze sygnały a gdy unosiłem cewką do góry to piszczał . Mam nadzieję ,że to wina niedostrojenia do gruntu. Mimo to parę koron udało się wykopać .
Pozdrawiam!
Parasolkę miałem włączoną , tylko ,że zapomniałem go dostroic i trochę wariował , był nie stabilny , dawał pojedyncze sygnały a gdy unosiłem cewką do góry to piszczał . Mam nadzieję ,że to wina niedostrojenia do gruntu. Mimo to parę koron udało się wykopać .
Pozdrawiam!
Tak.To znaczy , że trzeba dostrajac wykrywacz na suchym i na mokrym?
proscan