Problem z garrett ACE 250 w słońcu
-
pawcion123
Problem z garrett ACE 250 w słońcu
witam!! mam problem z moim ACE 250.zauwarzyłem ze teraz jak są te upały to po kilkunastu minutach szukania w prażącym słońcu mój garret zaczyna wariowac.tj:podzialka przeskakuje od lewej do prawej i wydziela chaotychne sygnaly, zadne wyłączenieiponowne włączenie nie pomaga.po chwili ok 20 min samo ustępuje,lecz znów w upale powtarza sie!!!proszę o rade i pomoc. czy to się kfalifikuje do gwarancji!??.pozdrawiam Paweł!
Re: Problem z garret ACE 250
Niech zgadnę - baterie te, które były dostarczone wraz z wykrywaczem?
proscan
proscan
-
pawcion123
próbowałem takze na tych. ale mam świeże GP2300 akumulatorki 1.2V. i sytuacja się powtarza..co robić/
Wygląda na problem z zasilaniem.
Czy to samo dzieje się w "normalnej" temperaturze ?
proscan
Czy to samo dzieje się w "normalnej" temperaturze ?
proscan
-
pawcion123
jak dotychczas wieczorem i o poranku,wtedy kiedy nie ma takiego skwaru było dobrze>>!dzieje sie to w palacym słońcu
Garrett to firma z Texasu, więc nasze upały dla nich to ziąb. Proszę jeszcze potestować w różnych warunkach i najlepiej z wymieniając z kimś sondę i elektronikę.
Jak na razie ciągle obstawiam zasilanie.
proscan
Jak na razie ciągle obstawiam zasilanie.
proscan
-
pawcion123
a jesli to zasilanie to co pan proponuje? gwarancja?!
Co proponuję? Kupić dobre baterie.
Wykrywacz mogę sprawdzić, ale jeśli urządzenie będzie działało dobrze (nawet po podgrzaniu), to po prostu za przegląd trzeba będzie zapłacić.
proscan
Wykrywacz mogę sprawdzić, ale jeśli urządzenie będzie działało dobrze (nawet po podgrzaniu), to po prostu za przegląd trzeba będzie zapłacić.
proscan
-
pawcion123
ale ja kupiłem nowe akumulatorki GP2300. czy one są niedobre czy też proponuje mi pan konkretne.prosze o odpowiedz i na dziś już daję spokój trzeba przecież iśc spac!
czy one są niedobre
A skąd mogę wiedzieć, przecież ich nie badałem! Nie badałem także ładowarki, której Pan używa.
Teraz każdy chińczyk może wydrukować sobie na bateriach wszystko - także logo znanego producenta.
Ja tylko piszę co należy sprawdzić samemu, by nie narazić się na konieczność zapłaty za nieuzasadnione zgłoszenie do naprawy.
Do poniedziałku.
proscan