Fisher cz-3d

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
kawe

Fisher cz-3d

Post autor: kawe »

Witam.

Mam zamiar kupić nowy detektor i kieruję pytanie do ProScan-a i do innych doświadczonych osób na tym forum. Nie zależy mi na teoretyzowaniu tylko na wiedzy praktycznej (brrr.... wakacje już tuż tuż a tu takie słowa :shock: )

Głównym moim faworytem jest właśnie cz-3d. Czytałem o nim i zazwyczaj są to dobre opinię (szczególnie opis Piórka :) ). Oczywiście jestem otwarty na propozycję bo jak mam już wydać sporo kasy to wole wydać dobrze. przedział cenowy jak widać "około cz-tkowy" ;).

Moje preferencje co do piszczałki to bardziej moneciak jak militarysta. Interesują mnie bardziej kolorki ale dodatkowo jak chwyci militarkę to nie pogardzę ;) (przykładem może być właśnie cz-3d i jego 2 częstotliwości pracy). Tryb strojenia do gruntu jest mi obojętny, czy elektryk czy manual. Resztę parametrów jak dyskryminacja, czułość zostawiam bardziej doświadczonym.

Z góry wielkie dziękować ;)
ProScan
Właściciel

Re: Fisher cz-3d

Post autor: ProScan »

Witam,

O CZ5/6 jest sporo w raporcie Zmagania Tytanów. A 3D to niemal to samo.

Mam zamiar kupić nowy detektor

A da się jeszcze kupić CZ3D nowe? Zdaje się, że Fisher już tego nie produkuje. Chyba że jakieś stare zapasy.

Nie wiem jaki przedział cenowy wchodzi w grę, ale jeśli więcej niż 2k, to zacząłbym sie poważnie zastanawiać, czy to dobra inwestycja.

:pa

proscan
kawe

Post autor: kawe »

Przedział cenowy to właśnie 2000 lub więcej. Nie mam sztywnego budżetu, wole poczekać dłużej i "dozbierać" pieniądze.

Więc Panie ProScan co by Pan zaproponował ?
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Myślę, że warto pomyśleć o X70. To nowocześniejszy wykrywacz, wygodniejszy w użyciu, o większych możliwościach identyfikacyjnych.

W CZ3D wygodniejsza jest obsługa pokrętłami, zwłaszcza strojenie do gruntu. Ale skoro to nie jest tak istotne, to tym bardziej X70 można rozważać.

:pa

proscan
stanisław

Post autor: stanisław »

Mimo że Proscan ma całkowitą rację ,to jednak chciałbym coś dodać .
X-70 świetny wykrywacz , bardzo intuicyjny ,identyfikacja i możliwości naprawdę dobre . Posiadam standardową 9tkę 7,5kHz i eliptyczną 18 kHz
Posiadając x-70 ,przewaliłem jescze dwa sprzęty z najwyższej półki (nie podam nazw ) i x-70 pozostanie przy mnie ponieważ jest bezwzględnie lepszy. Posiadam również CZ3D , również świetny sprzęt .Posiadam go niezbyt długo ale jestem z niego naprawdę zadowolony , jednak x-70 przewyższa tylko pod jednym względem - zasięg . Jednak pamiętaj że w zaśmieconym terenie duży zasięg to raczej wada, bardziej przydaje się większa zdolność rozdzielcza sprzętu.
pozdr.
ODPOWIEDZ