Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
Mam zamiar kupić nowy detektor i kieruję pytanie do ProScan-a i do innych doświadczonych osób na tym forum. Nie zależy mi na teoretyzowaniu tylko na wiedzy praktycznej (brrr.... wakacje już tuż tuż a tu takie słowa )
Głównym moim faworytem jest właśnie cz-3d. Czytałem o nim i zazwyczaj są to dobre opinię (szczególnie opis Piórka ). Oczywiście jestem otwarty na propozycję bo jak mam już wydać sporo kasy to wole wydać dobrze. przedział cenowy jak widać "około cz-tkowy" .
Moje preferencje co do piszczałki to bardziej moneciak jak militarysta. Interesują mnie bardziej kolorki ale dodatkowo jak chwyci militarkę to nie pogardzę (przykładem może być właśnie cz-3d i jego 2 częstotliwości pracy). Tryb strojenia do gruntu jest mi obojętny, czy elektryk czy manual. Resztę parametrów jak dyskryminacja, czułość zostawiam bardziej doświadczonym.
Mimo że Proscan ma całkowitą rację ,to jednak chciałbym coś dodać .
X-70 świetny wykrywacz , bardzo intuicyjny ,identyfikacja i możliwości naprawdę dobre . Posiadam standardową 9tkę 7,5kHz i eliptyczną 18 kHz
Posiadając x-70 ,przewaliłem jescze dwa sprzęty z najwyższej półki (nie podam nazw ) i x-70 pozostanie przy mnie ponieważ jest bezwzględnie lepszy. Posiadam również CZ3D , również świetny sprzęt .Posiadam go niezbyt długo ale jestem z niego naprawdę zadowolony , jednak x-70 przewyższa tylko pod jednym względem - zasięg . Jednak pamiętaj że w zaśmieconym terenie duży zasięg to raczej wada, bardziej przydaje się większa zdolność rozdzielcza sprzętu.
pozdr.