dfx - zwarcie :-(
dfx - zwarcie :-(
Witaj ProScan .
Dziś wziąłem się za czyszczenie elektroniki w DFX-ie . Tak się zakręciłem że nie wyjąłem akumulatorka i zrobiłem śrubokrętem zwarcie między stykiem "+" a obudową bo aż delikatnie zaiskrzyło . Teraz podczas uruchamiania DFXa lekko głośnik wydaje ciągły dźwięk i wyświetlacz się rozświetla powoli na czarno i dalej się nic nie dzieje . Zmieniałem na baterie i to samo .
Mogę wysłać sprzęt ?
POMOCY
pozdrawiam
Dziś wziąłem się za czyszczenie elektroniki w DFX-ie . Tak się zakręciłem że nie wyjąłem akumulatorka i zrobiłem śrubokrętem zwarcie między stykiem "+" a obudową bo aż delikatnie zaiskrzyło . Teraz podczas uruchamiania DFXa lekko głośnik wydaje ciągły dźwięk i wyświetlacz się rozświetla powoli na czarno i dalej się nic nie dzieje . Zmieniałem na baterie i to samo .
Mogę wysłać sprzęt ?
POMOCY
pozdrawiam
Re: dfx - zwarcie :-(
Tak - można wysłać.
proscan
proscan
Witam,
Wszystkie wewnętrzne napięcai są OK. Padł natomiast co najmniej jeden układ scalony (podejrzane dwa, w tym procesor IO).
Dalsze info w przyszłym tygodniu.
proscan
Wszystkie wewnętrzne napięcai są OK. Padł natomiast co najmniej jeden układ scalony (podejrzane dwa, w tym procesor IO).
Dalsze info w przyszłym tygodniu.
proscan
dzięki
czy to oznacza że jest źle ?
brzmi strasznie i przerażająco

czy to oznacza że jest źle ?
brzmi strasznie i przerażająco
Jeden wymieniony i ten działa. Wykrywacz nadal zepsuty. Jeśli 12V poszło na wszystkie układy zasilane z 5V, to nie będzie co zbierać.
Następny układ do wymiany, to procesor IO.
proscan
Następny układ do wymiany, to procesor IO.
proscan
o cholercia
, niedobrze , czekam na kolejne informacje
ProScan postaraj się proszę bo to będzie niesamowity coś w plecy jak się nie da nic zrobić

Części dędę musiał sprowadzić ze Szkocji.
Klient który robi zwarcie w elektronice DFX/XLT zdarza się raz na kilka lat, więc nie trzymam tego typu części.
Jak dobrze pójdzie to za dwa tygodnie będą nowe wieści.
proscan
Klient który robi zwarcie w elektronice DFX/XLT zdarza się raz na kilka lat, więc nie trzymam tego typu części.
Jak dobrze pójdzie to za dwa tygodnie będą nowe wieści.
proscan
Witam,
Wykrywacz naprawiony.
Prosze o kontakt na email w sprawie kosztów i sposobu wysyłki (proponuję za pobraniem).
Czy mam uzupełnić brakujące śrubki? Wykrywacz i tak oplombuję by móc dać gwarancję 3 miesiące. Zepsuty procesor wyślę na pamiątkę - można będzie powiesić sobie na ścianie, jako memento by nie grzebać bez potrzeby w wykrywaczu
proscan
Wykrywacz naprawiony.
Prosze o kontakt na email w sprawie kosztów i sposobu wysyłki (proponuję za pobraniem).
Czy mam uzupełnić brakujące śrubki? Wykrywacz i tak oplombuję by móc dać gwarancję 3 miesiące. Zepsuty procesor wyślę na pamiątkę - można będzie powiesić sobie na ścianie, jako memento by nie grzebać bez potrzeby w wykrywaczu
proscan
Hej Proscan .
No to odwaliłeś kupę dobrej roboty
Poczułem się jak małe dziecko - w skowronkach -odczytując tę wiadomość na forum
Dzięki wielki
serdecznie pozdrawiam
uben
P.S.
gdzieś nie mogę znaleźć maila
przesyłka za pobraniem mi odpowiada
napisz ile mam szykować gotówki , czekam na szybką przesyłkę razem z procesorkiem pamiątkowym oczywiście
śrubki mam , odkręciłem je i pozostawiłem tylko dwie po przekątnej obudowy po to tylko żebyś miał szybszy i łatwiejszy dostęp do elektroniki
czekam na maila
bravo PROSCAN
DFX jest już w domku
działa jeszcze lepiej jak dotychczas
jeszcze raz serdeczne dzięki
pozdrawiam
uben