Jestem niezdecydowany

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
cop50

Jestem niezdecydowany

Post autor: cop50 »

Witaj ProScanie :D

Mam na oku te dwa modele i prawdopodobnie zdecyduje sie na jeden z nich:

1) Fisher CZ-70 Pro Quicksilver
2) WHITES 6000 PRO XL lub DI PRO SL

Który wybrać jako zapasowy na militarkę ? Zapraszam również użytkowników powyższych modeli do wypowiedzi w tym wątku :D

Pozdrawiam
Marcin
ProScan
Właściciel

Re: Jestem niezdecydowany

Post autor: ProScan »

Witam,

Oba te wykrywacze mogą pracować jako "główne". Oba są uniwersalne.

Plusem CZ-ta jest ręczne strojenie do gruntu.

:pa

proscan
cop50

No dobra, a w identycznych warunkach np. na zaoranym polu lub w piaszczystym lesie ich zasięgi będą porównywalny czy też któryś wykaże się większym zasięgiem? Wszak Whites 6000 jest "legendarnym" militarysta...
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Różnica miedzy tymi wykrywaczami w tych warunkach jest taka, że CZ-tka można będzie samemu dopasować się do gruntu, a 6000 ustawi sobie grunt w miejscu gdzie się wykonuje procedurę kompensacji. Nie będziemy mieli wpływu na sposób dostrajania, a CZ-tem można będzie na bieżąco kontrolować sytuację. To jest oczywiście najwyższa szkoła jazdy i otwarta pozostaje kwestia, czy operator będzie potrafił z niej skorzystać.

Na korzyść 6000 jest jego w pełni statyczny tryb pracy i tutaj wprawne ucho wychwyci głębsze sygnały. To jest oczywiście najwyższa szkoła jazdy i otwarta pozostaje kwestia, czy operator będzie w stanie je usłyszeć.

Osobiście uważam, ze Święta Wielkanocy są ważniejsze.

:pa

proscan
cop50

Hehe... Dzięki za odpowiedź.
ODPOWIEDZ