Notch w F75
Notch w F75
Witam,
Szanowny Proscanie, męczy mnie taka kwestia - dlaczego żeby ustawić notch w F75 trzeba zresetować - przywrócić ustawienia fabryczne wykrywacza?
Czy inczej nie da się?
Pozdrawiam
Szanowny Proscanie, męczy mnie taka kwestia - dlaczego żeby ustawić notch w F75 trzeba zresetować - przywrócić ustawienia fabryczne wykrywacza?
Czy inczej nie da się?
Pozdrawiam
Re: Notch w F75
Hmm. Nie wiem. Dla mnie takie rzeczy jak Notch są zbędnym bajerem i nie absorbowałem sobie pamięci tą funkcją.
Sprawdzę co piszą w instrukcji.
proscan
Sprawdzę co piszą w instrukcji.
proscan
Widzę, że w instrukcji jest podana procedura, jak wypróbować funkcję NOTCH. Jak rozumiem, autorzy chcieli uniknąć nieporozumień przy pierwszym uruchomieniu.
Jak jest naprawdę nie wiem, bo nie próbowałem. Biję się w piersi, że fragment o Notch jest bardzo niejasno opisany. Bełkot z oryginału wymagałby weryfikacji na żywym detektorze.
proscan
PS
Przy okazji zamieszczam fragment z instrukcji, który obecnie jest dodawany jest jako wkładka do instrukcji.
kilka ciekawych informacji
Jak jest naprawdę nie wiem, bo nie próbowałem. Biję się w piersi, że fragment o Notch jest bardzo niejasno opisany. Bełkot z oryginału wymagałby weryfikacji na żywym detektorze.
proscan
PS
Przy okazji zamieszczam fragment z instrukcji, który obecnie jest dodawany jest jako wkładka do instrukcji.
kilka ciekawych informacji
Absolutnie nie trzeba resetować wykrywacza żeby korzystać z funkcji notch. Funkcja ta jest dostępna w każdej chwili. Niestety sprawia kłopot poszukiwaczom którzy nie za dobrze przyswoili sobie jej działanie. Przy jednoczesnym stosowaniu z dyskryminacją powoduje odblokowanie okienek które są poniżej ustawionej dyskryminacji. Dlatego korzystając z notch należy wyłączyć dyskryminację i na odwrót. Jednoczesne stosowanie ma sens tylko wtedy kiedy szuka się przedmiotu o konkretnym ID a reszta nas nie interesuje.
Dzięki Diabelski.
Co do notcha, to jej zastosowanie jest naprawdę niszowe. Ostanio używałem Notcha (testując X50) na plaży, by odrzucić pulltaby (były ich TYSIĄCE) gdyż miałem tylko godzinę czasu i zdając sobie sprawę, że na znalezienie złota nie mam wielkich szans.
proscan
Co do notcha, to jej zastosowanie jest naprawdę niszowe. Ostanio używałem Notcha (testując X50) na plaży, by odrzucić pulltaby (były ich TYSIĄCE) gdyż miałem tylko godzinę czasu i zdając sobie sprawę, że na znalezienie złota nie mam wielkich szans.
proscan
Dzięki wam Panowie za wypowiedzi w temacie
Pytam dlatego, bo mam świadomość, że dyskryminacja skraca zasięg, co jest mi dobrze znane z Cortesa.
Przypomniało mi się, że Diabelski napisał kiedyś, że w F75 można wyciąć funkcją notch drobne żelazo i w ten sposób nie traci się na zasięgu. Czy możesz to Diabelski potwierdzić? Nie pamiętam, w którym wątku o tym pisałeś.
Pozdrawiam
Przypomniało mi się, że Diabelski napisał kiedyś, że w F75 można wyciąć funkcją notch drobne żelazo i w ten sposób nie traci się na zasięgu. Czy możesz to Diabelski potwierdzić? Nie pamiętam, w którym wątku o tym pisałeś.
Pozdrawiam
SZZ - widzę, że nie przeczytałeś dokumentu, który załączyłem. Piszą tam:
Bardzo zaskakujące i przeciwne do tego co piszesz. Sprawdź.
proscan
Można zauważyć zwiększanie się czułości wraz ze zwiększaniem poziomu dyskryminacji.
Bardzo zaskakujące i przeciwne do tego co piszesz. Sprawdź.
proscan
Dzięki za radę
Dopiero teraz zauważyłem podany link. Pewnie na skutek zmęczenia wczoraj go nie dostrzegłem.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie

Odnośnie wkładki do instrukcji
Panie Proscan'ie,
mam pytanie odnośnie wkładki dodawanej do instrukcji (link Pan podał). Na dole tej mini-instrukcji jest poruszony temat gumowych podkładek, których nie ma w miejscu łączenia się sondy z wysięgnikiem. Ja z kolei zakupiłem niedawno F75 i w tym dodatku, co prawda po angielsku, ale jest napisane, że dokładana jest dokładnie jedna podkładka, zresztą takową podkładkę dostałem wraz z wykrywaczwem w komplecie. Czy coś Panu wiadmowo na ten temat, czyżby lekki upgrade wykrywacza?
Pozdr. serdecznie
Radhar
mam pytanie odnośnie wkładki dodawanej do instrukcji (link Pan podał). Na dole tej mini-instrukcji jest poruszony temat gumowych podkładek, których nie ma w miejscu łączenia się sondy z wysięgnikiem. Ja z kolei zakupiłem niedawno F75 i w tym dodatku, co prawda po angielsku, ale jest napisane, że dokładana jest dokładnie jedna podkładka, zresztą takową podkładkę dostałem wraz z wykrywaczwem w komplecie. Czy coś Panu wiadmowo na ten temat, czyżby lekki upgrade wykrywacza?
Pozdr. serdecznie
Radhar
Nie, nic nie wiem - proszę zapytać sprzedawcy i kierować się zdrowym rozsądkiem, którego zabrakło producentowi. Jeśli nie przewidzieli miejsca na podkładki, to uszka będą zużywać się w zatrważającym tempie, co się dzieje np. w Bounty Hunterach. W tych ostatnich polecam spiłowanie końcówki, i założenie sobie podkładek we własnym zakresie.
proscan
PS
Niestety nie mam już tej kartki, by sprawdzić czy nie ma pomyłki.
proscan
PS
Niestety nie mam już tej kartki, by sprawdzić czy nie ma pomyłki.
Ja właśnie mam ten problem, ostatnio kombinowałem jak uzupełnić braki w uszku - które zresztą niedawno odpadło (moja wina
). Dla potrzebujących polecam klej do ABS "Technicqll" .
). Dla potrzebujących polecam klej do ABS "Technicqll" .