Poszukiwania w Grecji

Historia wykrywaczy, ciekawostki, może jakiś zauważony artykuł w prasie nt wykrywaczy i inne, które trudno dopasować do pozostałych działów.
KrisssK

Re: Poszukiwania w Grecji

Post autor: KrisssK »

ProScan pisze:Zawsze mi się wydawało, że w Grecji używanie wykrywaczy jest zabronione. :-k

Czy to wiadomość sprawdzona? Planuję właśnie urlop przedsezonowy w Grecji i zainteresowała mnie kwestia używania wykrywaczy w tym kraju.
Jest sens zabierać ze sobą wykrywkę? Z ogólnikowych informacji na necie wyczytałem że jest tam całkowity zakaz używania wykrywaczy zatem chyba jednak zero kopania .... :(
i dla oszczedzenia sobie kłopotów pewnie lepiej trzeba sobie temat podarować...
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Nie wiem do jakiego stopnia, ale słyszałem że wykrywaczy używać nie wolno i że kary są surowe. Ale jakich terenów to dotyczy, czy całego kraju, czy tylko miejsc wydzielonych - nie wiem. W Grecji są dealerzy wykrywaczy, więc jakoś to tam działa. Pewnych, sprawdzonych informacji nie mam.

:pa

proscan

PS

Na szybko link:

http://www.treasurequestxlt.com/communi ... -nuts.html
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2009 11:40 pm przez ProScan, łącznie zmieniany 1 raz.
KrisssK

Post autor: KrisssK »

dzięki, to mi już wystarczy, :)
W Grecji zatem dla spokojności sumienia nie będzie poszukiwań z wykrywaczem (a szkoda bo pewnie na plażach znalazło by się trochę fajnych fanciorów).
Chyba, że w taki sposób :D:
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Foru ... hp?t=52950
Heruss
Kontakt:

Post autor: Heruss »

W Grecji jest całkowity zakaz poszukiwań piszczałkami przez osoby prywatne. Posiadanie wykrywacza bez pozwolenia (normalny człek nie może czeoś takiego dostać tylko osoby, które w swojej pracy wykorzystują takowe- archeo, budowlańcy, itd). Zakaz jest ze wzglądu na wielką "moc" ukrutych w ziemii starożytnych fantów i ...udziwnienie prawa greckiego.
Pozdro
Heruss
PS. ciekawe czy wiesz że jak pojedziesz do Grecji to nie możesz mieć żadnej PODKREŚLAM ŻADNEJ GRY NA KOMuRCE :lol: :lol: bo możesz trafić do więzienia...takie prawo niby przeciw hazardowi. :lol: :lol:
ODPOWIEDZ