SZUKANIE GŁĘBOKO

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
tomek500

SZUKANIE GŁĘBOKO

Post autor: tomek500 »

WITAM WSZYSTKICH:
MAM MALE PYTANIE ;JESTEM POSIADACZEM ACE 250 ;ALE INTERESUJE SIE MILITARKA I TAM GDZIE CHODZE ;BYLY OKOPY ;BUNKTY ITP--Z BIEGIEM CZASU TE MIEJSCA SIE CZESCIOWO ZASYPALY I TERAZ CIEZKO COS ZNALESC NA POWIERZCHNI : ACE NIE SPRAWDZA SIE JAK COS LEZY GLEBIEJ :PROSZE WIEC O RADE --SZUKAM WYKRYWKI KTORA DOBRZE LAPIE PRZEDMIOTY NA GLEBOKOSCIACH DO METRA ;COS LATWEGO W OBSLUDZE ;DO 1200 zl .

Z GORY BARDZO DZIEKUJE :POZDRAWIAM
TOMEK
ProScan
Właściciel

Re: SZUKANIE GŁĘBOKO

Post autor: ProScan »

Witam,

To "coś" powinno mieć dużą sondę.

W tej cenie, to chyba tylko używany wykrywacz, albo jakiś rzemieślniczy PI - nawet jabel z sondą 40-50cm. ACE zostawiłbym sobie, bo taki PI nadaje się tylko na żelastwo.

:pa

proscan
lechowiec

Post autor: lechowiec »

Jeśli jabel ty tylko z większą cewka, bo ta zalecana czyni go bardzo czułym na drobne, płytko położone żelazo. Żadnego gwoździa nie ominiesz. Mam jabla i na początku mnie to denerwowało. Teraz wiem jak pozbyć się tej drobnicy, ale i tak na drobny kolor się wogle nie nadaje. Tylko grube ordynarne żelastwo wchodzi w rachubę. Szukając przykładowo monet musisz wykopać masę drobnego żelaza, którego w ziemi, przynajmniej u mnie jest całą masa. Wykrywacz praktycznie wszędzie coś wskazuje i nie są to sygnały fałszywe.
tomek500

DZIEKUJE

DOBRZE POPATRZE ZA TYM SPRZECIKIEM --POSTARAM SIE KUPIC ELEKTRONIKE I MOZE DO WIOSNY POSKLADAM SAM: ACE "%= ZOSTAWIE NAPEWNO BO SIE PRZYDAJE JEST DOBRY LEKKI I WYTRZYMALY : :pa
tomek500

jeszcze jedno

WITAM PONOWNIE !! CHODZI MI JESZCZE COS PO GLOWIE --CZY NP TEN GTI 1500 lub 2500 NIE RADZILBY SOBIE DOBRZE NA DUZYCH GLEBOKOSCIACH ; MYSLE ZE LEPIEJ DOSKLADAC I KUPIC COS DOBREGO --PROSZE O RADE --POTRZEBUJE COS DOBREGO NA TA MILITARKE ;

I JESZCZE JEDNO PYTANIE-- CZY CEFKI OD GTI MOZNA UZYC W ACE 250-- ?
POZDRAWIAM
ProScan
Właściciel

GTI 1500 - to moneciak.

GTI kosztują grubo powyżej 1200zł

Sondy GTI nie pasują do ACE.

proscan
tomek500

dzieki

wiem ze gti 2500 jest kosztowny ale do lata odloze --tylko nie wiem czy on sie sprawdzi ,pozostale do glebokoich poszukiwan tez sa kosztowne i duze --nie wygodne w noszeniu --w zalesionym terenie.moze jest cos dobrego na militarke do np-2000 tys. podrawiam :nunu
ProScan
Właściciel

podrawiam :nunu
To ja też pozdrawiam :smt100

;)

Myślę że na okopy to szkoda takiego wykrywacza jak GTI, zwłaszcza gdy mu sie właczy damskie komunikaty głosowe :D

Proponuję pozostac przy poprzednich opcjach, a do lata mamy sporo czasu - zbierac pieniądze nie zawadzi.

proscan
ODPOWIEDZ