Właśnie zanabyłem 5900 DiPROsl
Właśnie zanabyłem 5900 DiPROsl
z cewką BlueMax Deepscan 950. Zależy mi na dużym zasięgu małe monetki może pomijać. Proszę o poradę w kwestii ewentualnej wymiany cewki i innych części.
Re: Właśnie zanabyłem 5900 DiPROsl
Cewka Maxima 1500, tryb Geb Normal i można pohulać
Witam,
Odradzam zaczynanie przygody z nowonabytym wykrywaczem od zakupów nowych sond, bez zapoznania się z tym co się ma. Cóż nam po sondzie, skoro nie znamy wykrywacza?
BM 950 w trybie statycznym ma taki zasięg, że od kopania będzie można dostać odcisków. A drobiazgu pozbywamy się unosząc sondę 15 cm nad ziemią.
Polecam lekturę Odkrywcy 2009/05.
proscan
Odradzam zaczynanie przygody z nowonabytym wykrywaczem od zakupów nowych sond, bez zapoznania się z tym co się ma. Cóż nam po sondzie, skoro nie znamy wykrywacza?
BM 950 w trybie statycznym ma taki zasięg, że od kopania będzie można dostać odcisków. A drobiazgu pozbywamy się unosząc sondę 15 cm nad ziemią.
Polecam lekturę Odkrywcy 2009/05.
proscan
Ano, zacząłem temat już zawczasu
na razie oczywiście pohulam z tą sondą
Kupiłem tą cewkę (Maxima 1500) bo była w dobrej cenie na all, dzisiaj rano przyszła i oczywiście zaraz w teren
Pierwsze wrażenie ciężka, zastanawiam się czy nie da się jakoś poprawić wyważenia bo ramię mi mdleje w rekordowym tempie
może podwiesić wykrywacz na pasku jakimś
Celem takiej sondy jest aby nie przepuścić głębiej zalegającego metalu, aczkolwiek na razie nic głębszego nią nie znalazłem. Zobaczę co dalej...
Celem takiej sondy jest aby nie przepuścić głębiej zalegającego metalu, aczkolwiek na razie nic głębszego nią nie znalazłem. Zobaczę co dalej...