Problem z sondą Garrett GTI 2500
Problem z sondą Garrett GTI 2500
Mam takie pytanko odnośnie cewki 9.5 cala jak jest mokra od rosy bardzo się wzbudza przy przemiataniu i każdym ruchem wykrywacza wydaje dzwięk a gdy jest sucho wszystko chodzi jak należy kiedyś uderzyłem sondą i kawałek się odłamał ale zakleiłem abs czy mogło powstać jakieś pęknięcie którego nie widać czy jednak jest sonda do wymiany.
Re: Problem z sondą Garrett GTI 2500
Wygląda raczej na problem z ekranem elektrostatycznym. Czy to ta biała sonda (typu Scorcher?)
Czy przed tym zdarzeniem wszystko było OK?
Ja raczej nie podjąłbym się naprawy.
proscan
Czy przed tym zdarzeniem wszystko było OK?
Ja raczej nie podjąłbym się naprawy.
proscan
Trzeba zmniejszyć czułość u mnie też się tak dzieje jak jest rosa ale po ustaniu rosy problem znika (cewka w idealnym stanie) 
cewka jest nowego typu lecz gwarancja dawno minęła jak zmniejszyłem częstotliwość to samo się dzieje a jeszcze jak uderzę w rurkę to tak samo się zachowuje
A sprawdzałeś z inną cewką?
Kumpel ma nowego gti 2500. Jak przedobrzył z ustawieniami, to detektor wzbudzał się nawet przy tarciu o trawę.
nie sprawdzałem na innej cewce bo nie było kiedy a chodzę na fabrycznych ustawieniach jak będę miał chwile to założę dużą cewkę i się okaże.
czy przy wymianie przewodu tzeba rozpołowaiać sondę czy wycinać ,,rewizje,, i czy sonda typu Scorcher jest zalana czymśw srodku ?
Witam,
Kiedyś bawiłem się w rozklejanie sondy (odseparowanie obu połówek plastikowych skorup), ale teraz by się już tego nie podjął. Jedyne sensowne moim zdaniem jest wycięcie "rewizji".
Sonda Scorcher jest "pusta" w środku.
proscan
Kiedyś bawiłem się w rozklejanie sondy (odseparowanie obu połówek plastikowych skorup), ale teraz by się już tego nie podjął. Jedyne sensowne moim zdaniem jest wycięcie "rewizji".
Sonda Scorcher jest "pusta" w środku.
proscan
witam mam pytanie apropo przewodu jaki byłby naj.naj. na podmianke do cewki i gdzie mozna było by go zakupić
Ja nie wiem gdzie dostać taki kabel. Nigdy w sondzie GTI kabla nie wymieniałem.
proscan
proscan
zapytam inaczej czy to moze byc zwykły przewod ten jest otoczony jakby
materiałem -a moze to jakaś włoknina -
materiałem -a moze to jakaś włoknina -
Z tego co pamiętam to są tam trzy przewody w indywidualnym ekranie (w starszych sondach były to trzy pary we własnych ekranach).
Ta włóknina (nie pamiętam czy jest tam taka), to zapewne tylko wypełniacz i nie ma żadnego wpływu na własności elektryczne.
proscan
Ta włóknina (nie pamiętam czy jest tam taka), to zapewne tylko wypełniacz i nie ma żadnego wpływu na własności elektryczne.
proscan
u mnie są (3+1 zwykły ) przewody gdzie miedzy przewodem a osłoną jest ekran czyli zwykły przewod 7 zyłowy nie podejdzie ?
Musi być taki jak w oryginalne. Nie mam tego przed oczami, więc nie komentuję.
proscan
proscan