GTI 1500 złamany stelaż
GTI 1500 złamany stelaż
Witam.
Mam pytanie odnośnie złamanego stelaża w GTI. Pękł ostatnio koledze w środku rękojeści. Myślę, że wymiana jedynie po jakimś czasie sprowadzi się do tego samego. Czy wymieniając rurkę na inną (myślimy o tej z Ace, podobno ma grubsze ścianki?) dałoby się całkowicie zapobiec tej usterce? Czy część "S" z Ace będzie odpowiednio wyprofilowana, aby pasowała do tej plastikowej rękojeści?
Pozdrawiam.
Mam pytanie odnośnie złamanego stelaża w GTI. Pękł ostatnio koledze w środku rękojeści. Myślę, że wymiana jedynie po jakimś czasie sprowadzi się do tego samego. Czy wymieniając rurkę na inną (myślimy o tej z Ace, podobno ma grubsze ścianki?) dałoby się całkowicie zapobiec tej usterce? Czy część "S" z Ace będzie odpowiednio wyprofilowana, aby pasowała do tej plastikowej rękojeści?
Pozdrawiam.
Re: GTI 1500 złamany stelaż
Czy część "S" z Ace będzie odpowiednio wyprofilowana, aby pasowała do tej plastikowej rękojeści?
To zupełnie coś innego.
proscan
To z czego najlepiej by pasowała?
Czy średnica otworu w zasobniku na baterie jest taka sama, jak średnica rurki Ace? Nie musiałby być już ten plastikowy chwyt, bo można by jakoś przykręcić sterownik do rurki...
Pozdrawiam.
Czy średnica otworu w zasobniku na baterie jest taka sama, jak średnica rurki Ace? Nie musiałby być już ten plastikowy chwyt, bo można by jakoś przykręcić sterownik do rurki...
Pozdrawiam.
Nie wiem z czego najlepiej. Z ACE średnica chyba się zgadza - ale nic poza tym
Myślę, że skoro kolega dopuszcza tak daleko idące eksperymenty jak inne mocowanie puszki, to lepiej po prosty przerobić tą połamaną rurkę (np. włożyć drugą w tą połamaną i zaspawać).
proscan
Myślę, że skoro kolega dopuszcza tak daleko idące eksperymenty jak inne mocowanie puszki, to lepiej po prosty przerobić tą połamaną rurkę (np. włożyć drugą w tą połamaną i zaspawać).
proscan
Słabe strony gareta gti[img][img]http://img856.imageshack.us/img856/1904/dsc02968uf.th.jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us[/img]
Ja zamówiłem nową i mam spokój bo pęka w tym miejscu co niewiele mozna zdziałac [img][img]http://img20.imageshack.us/img20/1034/dsc02969p.th.jpg[/img]
zamówiłem nową i mam spokój
Parafrazując z "Misia":
Nie bój, nie bój. Też się złamie!
proscan
PS
Dla młodzieży, która nie zna klasyków:
http://www.youtube.com/watch?v=KRteDuZ-Nok
Witam.
Ja w swoim GTI 2500 połamałem 3 takie rurki, zanim stwierdziłem, że nie ma to większego sensu.
Tak jak napisał Proscan rozwiązaniem jest wstawienie w środek rurki o mniejszej średnicy i zespawanie.
Problemem może być jedynie znalezienie spawacza który da sobie z tym radę - jesli ktoś by potrzebował, to ja znam takiego w Kielcach.
jankos
Ja w swoim GTI 2500 połamałem 3 takie rurki, zanim stwierdziłem, że nie ma to większego sensu.
Tak jak napisał Proscan rozwiązaniem jest wstawienie w środek rurki o mniejszej średnicy i zespawanie.
Problemem może być jedynie znalezienie spawacza który da sobie z tym radę - jesli ktoś by potrzebował, to ja znam takiego w Kielcach.
jankos
-
Bynak
jankos pisze:Witam.
jankos
Znamy się ?? Już nie pracuję w DEFRO...
Oczywiście żart bo ja spoza Kielc ale rzut beretem. Nie odbiegając od tematu to właśnie taka naprawa (zaproponowana przez Pana Piotra) daje najlepsze rezultaty przy wadach tego typu. Zakup nowej części stelaża tego nie zmieni. Skoro pierwszy pękł to czemu drugi ma być lepszy...
Pozdrawiam !