cewka do fishera 1270 ale jaka ?
cewka do fishera 1270 ale jaka ?
jaka to cewka na tym filmiku zastanawiam się z tego co wiem to są 3 rodzaje
i tyle http://video.google.com/videoplay?docid ... 8601151668
i tyle http://video.google.com/videoplay?docid ... 8601151668
Re: cewka do fishera 1270 ale jaka ?
Z tego co widzę (a na tym syficznym filmiku widać niewiele), to jest to jakiś DETECH. Ale mogę się mylić.
proscan
proscan
pierwszy raz widze cos takiego
Proscanie to jakie cewki pasują do tego modelu poza typowymi przy tym wykrywaczu
Proscanie to jakie cewki pasują do tego modelu poza typowymi przy tym wykrywaczu
Wszystkie , które pasują do serii Fisher 1200.
Od razu mówię, że nie śledzę na bieżąco produkcji bułgarsko-ukraińskiej.
proscan
Od razu mówię, że nie śledzę na bieżąco produkcji bułgarsko-ukraińskiej.
proscan
Mnie też od dawna ta cewka nie dawała spokoju, czytając forum Geotech znalazłem informację że do 1266 można zamontować cewkę z wykrywacza md3030 (China) ponoć lepsza niż firmowa, idąc tym torem może nie jest to cewka dedykowana 1265/1266/1270 a jakaś przeróbka, nie mam wiedzy elektronicznej czy to możliwe - to tylko przypuszczenie
Chinole robili i robią podróbki Fisherów Aquanautów, ale czy MD 3030 to jakaś mutacja 12XX? Tego nie wiem.
Niedawno dzwonił do mnie posiadacz 1266 szukający cewki i powiedział, że gdzieś na czeskim forum wyczytał jakoby sondy z Tejona pasowały. Czego to na tych forach nie wypisują...
proscan
Niedawno dzwonił do mnie posiadacz 1266 szukający cewki i powiedział, że gdzieś na czeskim forum wyczytał jakoby sondy z Tejona pasowały. Czego to na tych forach nie wypisują...
proscan
no i jak tam Prymek kombinowałeś coś z cewkami
?
?
Nie kombinowałem, nigdzie nie znalazłem informacji na temat cewki z filmu, z drugiej strony z firmową cewką 10.5 cala niema najmniejszego problemu załapać monetkę srebrną 19mm na 28-29cm powtarzalnym sygnałem ( czyli tak jak na filmie )
Z tego jak mówią wydaje mi się że to Bułgarzy więc może to być Detech
a tak z ciekawości masz 1270 ? jakie zasięgi w powietrzu ?
Z tego jak mówią wydaje mi się że to Bułgarzy więc może to być Detech
a tak z ciekawości masz 1270 ? jakie zasięgi w powietrzu ?
poozbyłem się cewki 10 chodze na 8 ciężar był zbyt duży co do zasięgów
nie robiłem testów ale są zacne w powietrzu !w gruncie juz nie jest tak ciekawie pytałem się o cewke od md-ka czy coś kombinowałeś
a co do detecha to napewno nie ma do tego modelu jest pewnie dobierana
a i moze delikatnie przerabiana
nie robiłem testów ale są zacne w powietrzu !w gruncie juz nie jest tak ciekawie pytałem się o cewke od md-ka czy coś kombinowałeś
a co do detecha to napewno nie ma do tego modelu jest pewnie dobierana
a i moze delikatnie przerabiana
Brawo !!!
dla mnie za duża, spasowała by taka 10.5 cala ale znacznie lżejsza
dla mnie za duża, spasowała by taka 10.5 cala ale znacznie lżejsza
ale bardziej myślę o drugim wykrywaczu działającym na wysokiej częstotliwości , radzącym sobie z zaśmieconymi żelazem miejscami i zakłóceniami zewnętrznymi