Dwie sondy White's
Dwie sondy White's
Witam Panie Piotrze.
Mam problem z dwiema sondami , pierwsza to 300 do MXT , odlutowane dwa przewody , chodzi o polutowanie i założenie porządnej wtyczki bo ta która jest to jakaś masakra i chyba niekompletna, jakaś krótka trochę. Instrukcja obsługi do MXT kupiona w f-mie Proscan.
Druga to BM 950 i z tą chyba sprawa wygląda gorzej. Jeszcze w sierpniu latałem z nią po plaży i wszystko było OK , teraz po włączeniu wykrywacz wydaje tylko takie terkotanie , nie reaguje na żaden metal , nawet po wciśnięciu PP nie widzi samochodu. Nie wiem czy jej wtedy nie zamoczyłem ale przez te parę miesięcy powinna chyba wyschnąć ? Baterie nowe , kabel wymieniony u Pana na gruby. Czy da się coś z tym zrobić ?
Mam problem z dwiema sondami , pierwsza to 300 do MXT , odlutowane dwa przewody , chodzi o polutowanie i założenie porządnej wtyczki bo ta która jest to jakaś masakra i chyba niekompletna, jakaś krótka trochę. Instrukcja obsługi do MXT kupiona w f-mie Proscan.
Druga to BM 950 i z tą chyba sprawa wygląda gorzej. Jeszcze w sierpniu latałem z nią po plaży i wszystko było OK , teraz po włączeniu wykrywacz wydaje tylko takie terkotanie , nie reaguje na żaden metal , nawet po wciśnięciu PP nie widzi samochodu. Nie wiem czy jej wtedy nie zamoczyłem ale przez te parę miesięcy powinna chyba wyschnąć ? Baterie nowe , kabel wymieniony u Pana na gruby. Czy da się coś z tym zrobić ?
Re: Dwie sondy White's
Witam,
Wtyczka pewnie była naprawiana, bo te współcześnie zakładane wtyczki są zalewane na kablu. Po usunięciu tej zalewy pojawia się takie krótkie "coś" śmierdzące Chinami.
Można wymienić na oryginał - bez problemu (poza finansowym).
Ta druga też do MXT? Bo one nazywają się Eclipse 950.
Z krzyżem, czy płaska?
proscan
Wtyczka pewnie była naprawiana, bo te współcześnie zakładane wtyczki są zalewane na kablu. Po usunięciu tej zalewy pojawia się takie krótkie "coś" śmierdzące Chinami.
Można wymienić na oryginał - bez problemu (poza finansowym).
Ta druga też do MXT? Bo one nazywają się Eclipse 950.
Z krzyżem, czy płaska?
proscan
Ta druga to do mojego zacnego IDX Pro , 6,59 Khz chyba ? Plaska.
Tak to zwykła BM950. Pewnie jest jakieś zwarcie, skoro coś terkocze, a nie wykrywa.
Duże szanse że da się zrobić.
proscan
Duże szanse że da się zrobić.
proscan
Czyli moge je przyslac ? 
Tak.
proscan
proscan
Fajnie,dziekuje. Wysle po niedzieli jak wroce z wygnania. Pozdrawiam.
Sondy dotarły. W dużej sondzie założę oryginalną wtyczkę.
W BM-ce niestety jest przerwa wewnątrz sondy. Konieczne będzie wykonanie otworu w spodzie, by naprawić połączenie.

proscan
W BM-ce niestety jest przerwa wewnątrz sondy. Konieczne będzie wykonanie otworu w spodzie, by naprawić połączenie.

proscan
Proszę zrobić to, co uzna Pan za stosowne. Ja Panu ufam
Ufam też że po zapłacie za naprawę zostanie mi trochę grosza na prezenty dla rodziny 
Na pewno wyjdzie duuużo taniej niż zakup nowej sondy

proscan
PS
Naprawa idzie dobrym torem, bo sonda już ożyła. Druga dobra wiadomość jest taka, że jest bardzo dobrze nastrojona.

proscan
PS
Naprawa idzie dobrym torem, bo sonda już ożyła. Druga dobra wiadomość jest taka, że jest bardzo dobrze nastrojona.
Witam.
Sondy dotarły wczoraj , dziękuję , mistrzowska robota
I Mikołaj ma za co zaszaleć ...
Pozdrawiam serdecznie.
Sondy dotarły wczoraj , dziękuję , mistrzowska robota
I Mikołaj ma za co zaszaleć ... Pozdrawiam serdecznie.