Wilson Coin Select

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
warwick

Wilson Coin Select

Post autor: warwick »

Witam,
Proscan'ie jak się zapatrujesz na naprawe takich egzotycznych sprzętów (nie Polski i nie Chiński :) )

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=215648677

to sprzęt o który toczy/toczyła się batalia między Wicią1 a Denarem

zastanawiam się czy jakby cena była atrakcyjna to moze nie wejsc w ten sprzęt .... tak na spróbowanie...

pozdawiam Piotr - warwick
ProScan
Właściciel

Re: Wilson Coin Select

Post autor: ProScan »

Witam,

Nie naprawiam sprzętu rozprowadzanego przez Denara.

To po pierwsze.

Po drugie. "Popularność" tego wykrywacza wzięła się stąd, że kiedyś sam Denar zrobił szum medialny wokół niego na forum poszukiwanie skarbów. Włączył się w to największy papierow znawca wykrywaczy Van Worden. Wtórował niestety prawdziwy znawca Mrand. Wykrywacz wkrótce potem był do kupienia u niego za jakieś absurdalne pieniądze (grubo ponad 2tys.). Wicja zdaje się kupił taniej, ale zaiste nie wiem co go podkusiło.

To że obecny właściciel się go pozbywa wynika najprawdopodobniej z rozczarowania tym wykrywaczem. Inne powody to zapewne tylko pretekst.

:pa

proscan
wicja1

Post autor: wicja1 »

Zakup był spowodowany miłością do egzotyki.Szkoda,że nie widzieliście jak zawzięcie licytowałem kiedyś Nautilusa.I cholerka nie dałem rady :lol:
Chwilowo odpuszczam :smt010
Pozdrawiam,
wicja1.
ProScan
Właściciel

I cholerka nie dałem rady
Czasami ślepy los decydyje za nas - i ta decyzja była w 100% słuszna.

:pa

proscan
Mrand
Producent
Kontakt:

Post autor: Mrand »

Odnośnie Wilsona, całkowicie podtrzymuję to co wcześniej powiedziałem. Jest to bardzo ciekawy sprzęt. Wcześniej nic nie pisałem, a teraz już mogę, ponieważ za moją namową nabył go dobry kolega. Detektor trafi wkrótce do mnie, a ja przywrócę go do odpowiedniego stanu (niezależnie od stanu w jakim się w tej chwili znajduje) i dopiero wtedy sobie porozmawiamy ;)
Mrand
ProScan
Właściciel

Nie twierdzę, że nie jest ciekawy. Być może. Zbyt krótko go miałem by to ocenić.

Ale cena 2300zł, za jaką był oryginalnie wystawiony na sprzedaż była z kapelusza. Ponadto egzotyczność i wiekowość tej konstrukcji była dodatkowym argumentem za tym by się trzymać z daleka od niego. Obecne kłopoty z jego gwararancją potwierdzają że miałem rację.

Napisałem, że "niestety" się w to włączyłeś bo uważam, że to była akcja promocyjna (na której kilka osób straciło kilkaset zł). Wg podobnego schematu (sztuczny szum medialny przed sprowadzeniem do Polski) zareklamowano wykrywacze Nexus (także "ciekawe" i także z ceną z sufitu).

Z tego co się dowiedziałem wykrywacz jest jednak zepsuty, a uszkodzenie jest poważniejsze niż reakcja na trącanie sondy.

Pozdrawiam Andrzeju i życzę powodzenia na nowej drodze życia :wave

proscan
ODPOWIEDZ