Garrett ACE 250 na lepszy

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
M

Garrett ACE 250 na lepszy

Post autor: M »

Garrett ACE 250 na lepszy, no właśnie zastanawiam się nad sprzedażą ACE 250 na coś w stylu X-Terra 70 czy to dobry wybór aby poprawić standard i skuteczność w terenie? Może inne modele wykrywaczy są lepsze a tańsze niż 70?

Drugie pytanie ile kosztuje wykrywacz który na wyświetlaczu pokazuje kształt znalezionego fanta pod ziemią?
ProScan
Właściciel

Re: Garrett ACE 250 na lepszy

Post autor: ProScan »

Witam,
X-Terra 70 czy to dobry wybór aby poprawić standard i
skuteczność w terenie? Może inne modele wykrywaczy są lepsze a tańsze niż 70?
Pojęcie "lepsze" jest w zględne. Sądzę że trudno znależć cokolwiek o zbliżonych własnościach do X70 o niższej cenie. Być może są głębsze wykrywacze.
ile kosztuje wykrywacz który na wyświetlaczu pokazuje kształt znalezionego fanta pod ziemią?
Nie wiem ile kosztuje, bo takiego wykrywacza nie ma. Chyba że chodzi o radar.

:pa

proscan
M

Dziękuje ci za dwie odpowiedzi, lecz mam jeszcze jedno pytanie.
W jakim stopniu jest lepszy MINELAB Quattro MP od 70? Czy to tylko cena czy efektywność w terenie? Czy na monetki i militarkę też się nadaje?

Do kwoty ok. 2500zł jaki polecił bys mi wykrywacz lepszy od ACE 250?
Co sadzisz o droższym nieco od ACE 250 Garretta 2500?
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

W jakim stopniu jest lepszy MINELAB Quattro MP od 70?
Mam podać liczbę ?

Quattro nie jest lepszy - jest inny. Np. sam się stroi do gruntu dzięki wieloczęstotliwości. Myślę że lepiej radzi sobie z żelazem (to też zależy od sondy użytej w X70)
Czy to tylko cena czy efektywność w terenie?
Nie rozumiem. Efektywność zależy głownie od operatora. Łajza z najlepszym wykrywaczem będzie mniej efektywna od sprawnego operatora z jakimś prostym sprzętem. A cena jest ustalana przez rynek, a nie przez efektywność w terenie. Wystarczy się rozejrzeć by przekonać się że cwaniaczki próbują wciskać śmieci po zupełnie absurdalnych cenach.
Czy na monetki i militarkę też się nadaje?
To jest wykrywacz uniwersalny.
Do kwoty ok. 2500zł jaki polecił bys mi wykrywacz lepszy od ACE 250?
Xterra 70.
Co sadzisz o droższym nieco od ACE 250 Garretta 2500?
To miał być żart ? Droższym nieco ? On kosztuje klika razy tyle.

Moje zdanie o GTI 2500 już wielokrotnie wypowiadałem - polecam wyszukiwarkę.

:pa

proscan
M

ProScan dziekuje ci za odpowiedzi i pomoc.
ODPOWIEDZ