Garrett GTP 1350
Garrett GTP 1350
Witam
Jakieś 5-6 lat intensywnie użytkuje te urządzenie -ma kilka usterek
Moje pytanie to czy mógłbym oddać go do przeglądu żeby stwierdzić czy da się go naprawić
Ile trzeba zapłacić za taki przegląd
Proszę o jakiś nr. tel. do kontaktu
Jakieś 5-6 lat intensywnie użytkuje te urządzenie -ma kilka usterek
Moje pytanie to czy mógłbym oddać go do przeglądu żeby stwierdzić czy da się go naprawić
Ile trzeba zapłacić za taki przegląd
Proszę o jakiś nr. tel. do kontaktu
Re: Garrett GTP 1350
Zakładam, że urządzenie jest faktycznie zepsute (bo sprawnych wykrywaczy nie przyjmuję na przeglądy).
Jak się domyślam, chodzi o ten detektor: http://www.poszukiwanieskarbow.com/foru ... 50#p910643
Ale opis jest tak niekonkretny, że to może być wszystko (z nieumiejętnością obchodzenia się włącznie).
Nr telefonu można bardzo łatwo znaleźć na stronie - ale zniechęcam do dzwonienia. Proszę najpierw opisać na czym polega problem i wykonać to, co sugeruje instrukcja przed wysłaniem do serwisu.

proscan
Jak się domyślam, chodzi o ten detektor: http://www.poszukiwanieskarbow.com/foru ... 50#p910643
Ale opis jest tak niekonkretny, że to może być wszystko (z nieumiejętnością obchodzenia się włącznie).
Nr telefonu można bardzo łatwo znaleźć na stronie - ale zniechęcam do dzwonienia. Proszę najpierw opisać na czym polega problem i wykonać to, co sugeruje instrukcja przed wysłaniem do serwisu.
proscan
1)Na płytce elektroniki była lutowana jakaś nóżka i to chyba ze cztery razy
2) Złamana aluminiowa rurka/ naprawiona / w środku chyba kabel zasilający elektronikę /naprawione
3) Nie znam się na tym ale urządzenie podczas przemiatania zmienia nastawy i jeżeli się dobrze orientuję to zatrzymuje się na trybie statycznym
4) Resetowanie nic nie daje
Pomocy
2) Złamana aluminiowa rurka/ naprawiona / w środku chyba kabel zasilający elektronikę /naprawione
3) Nie znam się na tym ale urządzenie podczas przemiatania zmienia nastawy i jeżeli się dobrze orientuję to zatrzymuje się na trybie statycznym
4) Resetowanie nic nie daje
Pomocy
1). To że coś było lutowane, znaczy że ktoś grzebał (nie wiadomo po co i czy skutecznie).
2). Chce Pan wymieniać ta rurkę?
3). Jeśli przestawiają się samoczynnie nastawy, to prawdopodobniej jest jakieś zwarcie w klawiaturze (lub w gnieździe klawiatury). Wymiana klawiatury będzie kosztowna, bo to nieprodukowany już model.
Jeśli chce Pan żebym zobaczył co się da zrobić, to może Pan detektor przysłać. Wszelki dane znajdzie Pan tutaj: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... ?f=1&t=236

proscan
2). Chce Pan wymieniać ta rurkę?
3). Jeśli przestawiają się samoczynnie nastawy, to prawdopodobniej jest jakieś zwarcie w klawiaturze (lub w gnieździe klawiatury). Wymiana klawiatury będzie kosztowna, bo to nieprodukowany już model.
Jeśli chce Pan żebym zobaczył co się da zrobić, to może Pan detektor przysłać. Wszelki dane znajdzie Pan tutaj: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... ?f=1&t=236
proscan
Dziękuję odezwę się.
Witam ponownie
Najprawdopodobniej zdecyduje się na wysłanie go do przeglądu ( nie chcę innego - jest super )aby go tylko naprawić.
I jeszcze kilka zdjęć poglądowych

I jeszcze takie dwie uwagi
1)Pęknięta folia na wyświetlaczu
2)Zmieniła się barwa dzwięku- tak jakby chrypiący
Pozdrawiam
Najprawdopodobniej zdecyduje się na wysłanie go do przeglądu ( nie chcę innego - jest super )aby go tylko naprawić.
I jeszcze kilka zdjęć poglądowych

I jeszcze takie dwie uwagi
1)Pęknięta folia na wyświetlaczu
2)Zmieniła się barwa dzwięku- tak jakby chrypiący
Pozdrawiam
Z tego co widzę:
- luty trzeba poprawić;
- klawiaturę foliowa wymienić;
- koszyczki na baterie wymienić.
Do decyzji pozastawiam co z rurką (proponuję zostawić ta jak jest.
Charczący dźwięk może być oznaka uszkodzeniem głośnika (o ile na słuchawkach sygnał jest dobry).
A co jeszcze wyjdzie, to się okaże po oględzinach.

proscan
- luty trzeba poprawić;
- klawiaturę foliowa wymienić;
- koszyczki na baterie wymienić.
Do decyzji pozastawiam co z rurką (proponuję zostawić ta jak jest.
Charczący dźwięk może być oznaka uszkodzeniem głośnika (o ile na słuchawkach sygnał jest dobry).
A co jeszcze wyjdzie, to się okaże po oględzinach.
proscan
Dzieki za szybką odpowiedź
Nie wiem jak jest na słuchawkach- chodzę bez nich
nastawy
--------------------
siła głosu - na ful
zasięk - na ful
dyskryminacja - na zero
Tak jak pan napisał z wymianą rurki się wstrzymamy - tylko ciekawe czy ten kabel w środku (zasilający nie jest przetarty)
Co do zasobników - ktoś kiedyś zasugerował http://sklep.nikomp.com.pl/pl/p/BAP304D ... -size/1384
kupiłem i nic z tego - nie pasują

I jeszcze jedno pytanie jeżeli będę wysyłał to całość (czyli z cewką ) czy samą elektronikę z akumulatorkami
Pozdrawiam
Nie wiem jak jest na słuchawkach- chodzę bez nich
nastawy
--------------------
siła głosu - na ful
zasięk - na ful
dyskryminacja - na zero
Tak jak pan napisał z wymianą rurki się wstrzymamy - tylko ciekawe czy ten kabel w środku (zasilający nie jest przetarty)
Co do zasobników - ktoś kiedyś zasugerował http://sklep.nikomp.com.pl/pl/p/BAP304D ... -size/1384
kupiłem i nic z tego - nie pasują

I jeszcze jedno pytanie jeżeli będę wysyłał to całość (czyli z cewką ) czy samą elektronikę z akumulatorkami
Pozdrawiam
Z cewką (ale bez rurek!)
Proszę załączyć te zasobniki. Jakby co, to mam oryginalne - te stosowane przez Garretta.

proscan
Proszę załączyć te zasobniki. Jakby co, to mam oryginalne - te stosowane przez Garretta.
proscan
Ok. dziękuję
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Na to pytanie odpowiem, ale później - najpierw przeniosę do innego wątku, bo w tym WYŁĄCZNIE o GTP 1350.
Ok.
Jeszcze zapomniałem wspomnieć o cewce
kabel przy samej cewce jest zaizolowany / nie pamiętam czy tam jest tylko pęknięta izolacja kabla czy coś więcej

I druga cewka mniejsza podgląd(czy da się ją naprawić czy nie ma takiej możliwości i odpuścić)

Pozdrawiam
Jeszcze zapomniałem wspomnieć o cewce
kabel przy samej cewce jest zaizolowany / nie pamiętam czy tam jest tylko pęknięta izolacja kabla czy coś więcej

I druga cewka mniejsza podgląd(czy da się ją naprawić czy nie ma takiej możliwości i odpuścić)

Pozdrawiam
Rozmowę nt ładowarek przeniosłem tutaj: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... 752#p22752
Co do sond, to wyglądają na ruinę.
Obie sondy da się doprowadzić do porządku, ale nie wiem czy to będzie opłacalne - może jednak kupić inną sondę (używane nie będą drogie).

proscan
Co do sond, to wyglądają na ruinę.
Obie sondy da się doprowadzić do porządku, ale nie wiem czy to będzie opłacalne - może jednak kupić inną sondę (używane nie będą drogie).
proscan
Witam
Wykrywacz dzisiaj wysłałem

w paczce jest wypełnione zgłoszenie i nowe akumulatorki
co do cewki to oceni Pan sam czy ta się nadaje czy trzeba kupić nową
I pytanie - czy macie nowe cewki do tego typu urządzenia ?

Pozdrawiam
Wykrywacz dzisiaj wysłałem

w paczce jest wypełnione zgłoszenie i nowe akumulatorki
co do cewki to oceni Pan sam czy ta się nadaje czy trzeba kupić nową
I pytanie - czy macie nowe cewki do tego typu urządzenia ?

Pozdrawiam
Wykrywacz dotarł.
Póki co nie stwierdzam wadliwego działania klawiatury...
Póki co nie stwierdzam wadliwego działania klawiatury...